iPon Hírek

Hitelkártya-formájú pen-driveok

Dátum | 2007. 07. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az átlagos USB-tárak kicsik és kényelmesek ugyan, de elveszíteni is igen könnyű őket, és hajlamosak beakadni az irattárcák aljába, vagy becsúszni a kocsiülések mögé. A CA cég irattárca-méretűre tervezett USB-tára erre a problémára ötletes hitelkártya-dizájnnal kínál megoldást. A CA ilyen flash-kártyákon dobta piacra a legújabb biztonsági programcsomagját is; ez pedig valóban egy különösen praktikus lépés, hiszen így a programok telepítése után a flash-kártyákon zenéket, fotókat és más dokumentumokat is szállíthatunk.

A kártya a Microsoft Windows Vista operációs rendszerre tervezett CA Internet Security Suite 2007 és CA Secure & Store Flash Drive programokkal előre feltöltve kapható. A kártyák 480 Mbps adatátviteli sebességre képesek, és összesen 2 GB tárhelyet biztosítanak, ha telepítés után töröljük róluk a 160 MB-nyi szoftvert.

A CA Internet Security Suite-tel ellátott változat $69.99-be kerül, míg a CA Secure & Store Flash Drive-val is kiegészített $79.99-be. Ez utóbbi ráadásul a Windows Vista "ReadyBoost" technológiájával is kompatibilis, így a különböző alkalmazások is gyorsabban futtathatóak és lerövidíthető a bootolási idő is.

Hitelkártya-méretű (1,9 mm vastag és 12 g súlyú) Flash drive-okat árul még a Walletex is; ezek kapacitása 128 MB-tól 2 GB-ig terjed ($69.90).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.07.18. 23:45
vissza a hírhez

Az átlagos USB-tárak kicsik és kényelmesek ugyan, de elveszíteni is igen könnyű őket, és hajlamosak beakadni az irattárcák aljába, vagy becsúszni a kocsiülések mögé. A CA cég ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!