iPon Hírek

Hitelkártya-méretű merevlemez a Samsungtól

Dátum | 2008. 08. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Jó eséllyel elérte a Samsung azt a méretet, amit legalábbis az 1,8 hüvelykes merevlemezek esetében jó darabig a legkisebbként emlegethetünk majd.


Az Apple különböző termékeiben már remekül helytállt, nagykapacitású termékeiket ugyanis most egy ilyen szép karcsú, áramvonalas, hitelkártya-jellegű és -méretű burokban is elérhetővé teszik - egyelőre ugyan csak Ázsia számára, de valószínűleg az ottani siker után nem lesz messze a világszintű elterjedés sem.

Szintén jó hír, hogy az áraik - legalábbis az alacsonyabb kapacitások környékén - egészen barátságosnak tűnnek: a 20GB-os verzió mindössze $45, bár persze a 120GB-os, jelenlegi felső határt képező modellért már $300-at is elkérnek. Mondhatni ez a tökéletes választás, ha az ember nem kér az SSD-kből, viszont mégis szüksége van egy könnyen hordozható, relatíve nagy kapacitású tárra.

Végül, de nem utolsósorban említésre érdemes az is, hogy a 4200RPM-es forgási sebességük (ami kb. 27/MBs olvasási, és 23MB/s írási sebességet jelent) ellenére igen takarékosak: mindössze 1,4W-t fogyasztanak. A kérdés így már csak az, hogy mikor jutnak el Ázsiából a világ többi részébe is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.08.28. 23:52
Hát ez tényleg nagyon kicsi,már csak az érdekelne hogy hogyan oldották meg hogy ne legyen hajlékony.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. balo-soft
2008.08.29. 09:30
az ára is egész jó... nálunk vajon hányszoros lesz a szorszó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!