iPon Hírek

Hivatalos a Nokia-Microsoft szövetség

Dátum | 2011. 02. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Bejelentette frissen kötött stratégiai szövetségét a Nokia és a Microsoft, melyhez természetesen mindketten a legnagyobb reményeket fűzik. A megállapodás egyes részletkérdéseit jelenleg is, folyamatosan finomítják és egyeztetik, de sokat le is tisztáztak már.

Az első és legfontosabb természetesen az, hogy ezentúl Windows Phone oprendszerre számíthatunk a Nokia telefonjain. A Nokia számára ez értelemszerűen esély az e téren meglévő jelentős lemaradásuk behozására, a Microsoftnak pedig a Windows Phone igen széleskörű elterjesztésére.

Természetesen a Windows Phone-nal együtt jár a Bing és annak a hirdetései is. A Nokia Maps beépül a Microsoft térkép-szolgáltatásaiba. A Nokia szolgáltatókkal kötött megegyezései révén könnyebben vásárolhatnak Windows Phone-szolgáltatásokat a felhasználók olyan területeken is, ahol még nem terjedtek el eléggé a bankkártyák.

Szoros együttműködést terveznek fejlesztés terén is. A Microsoft sokat ígér a leendő fejlesztőknek és felhasználóknak is, egyaránt, a Nokia tartalom- és alkalmazásboltja pedig beépül a Microsoft Marketplace-be. Mindent egybevetve tehát, nagy terveik vannak, és elmondásuk szerint a megvalósítással sem fognak késlekedni.

A bejelentésben többször is, kiemelten hangsúlyozták, hogy milyen rendkívül jó párt alkotnak ők így együtt, elvégre a Nokia hardverben profi, a Microsoft pedig szoftverben, így kétségkívül fantasztikus dolgokat valósíthatnak majd meg. Optimizmusban tehát nincs hiány, bízzunk benne, hogy a realitás sem marad majd el ettől túlságosan.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. narisari
2011.02.14. 10:17
Jó kép!
De.. nekem kékhalál 2 éve nem volt. Illetve w7 -en egyáltalán nem. Xp -vel is, nagyjából évente egyszer hoztam össze és többnyire hardware problémák miatt. Nem vagyok kövület MS user, asztali és mobil "gépeken" is több OP -t használok. Szerintem a Nokia hardware -esen és software -esen is Pató Pál Úr. A MS meg későn kapcsolt
ettől még érdekel az eredmény, mert Nokiák szépek a ms meg nagy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Terror
2011.02.14. 11:08
A cég részvényei azonnal 14%-ot zuhantak. Elég csak felemlegetni a Májkrémszaftot, és már kész is a baj...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. fekszi
2011.02.14. 11:15
Nokia szép? Izlés kérdése, nem fogom azt mondani, hogy nem az. A szoftverét és hardverét én csak szidni tudom eddigi tapasztalataim alapján. Húgomnak vettünk egy 5800-át, 3 napig volt nálam, tesztelés beállítgatás telepítgetés céljából. 3 nap alatt 5-nél többször fagyott le úgy, hogy csak aksi kivétel élesztette újra. Az egész teló lassú minden téren. Biztos az új felsőkategóriás nokiák gyorsabbak, de az egész rendszer valahogy nagyon nem jön be. Szerintem jót fog tenni a nokiának ez az ms szövetség. A probléma viszont az, hogy sok megszállott nokia függő a nokia szoftveréért rajong. Ha átváltanak win-re, nemtudom mi lesz velük. Kíváncsi leszek az eladások hogy fognak alakulni a következő években. Szerintem android le fogja tiporni egészet. Nagyon gyorsan terjed és fejlesztik folyamatosan, a legnagyobb előnye az olcsósága. Visszatérve a témához, láttam win phone bemutatót, elég érdekes a kezelése, első ránézésre bonyolultnak tűnt, de biztos meg lehet majd szokni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zaiko
2011.02.14. 13:43
A Symbian-nál már csak a Win7 Phone bukott nagyobbat. Remek lehetőség az MS-nek, hogy kis pénzt hozzon be belőle, remek lehetőség a Nokiának, hogy eltűnjön a süllyesztőbe. GZ to both of them.

fekszi: (Y)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6...
2011.02.14. 20:59
Ez a NOKIA kegyelemdöfése szerintem...

Nekem jelenleg egy nokia 5230-am van, az árához képest jó (de csak ahhoz képest), a következő telefonom egészen biztosan egy androidos készülék lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2011.02.14. 21:18
Ez az "okostelefon" téma csak arra jó, hogy az ember csináljon magának még egy problémát. Utoljára az orosz Tetris miatt láttam ennyi embert mérgelődni (bár az nem fagyott le annyiszor, mint ezek a modern szutykok).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2011.02.15. 08:32
Terror, nem osztom a véleményt. A Nokia kétségkívül trágya lett, de ettől az androidosok szépen elvannak. Már 4 van a környezetembe, senkinek semmi baja velük, miközben visszavittek 2 db nokiát cserére 3 napon belül(c7, meg egy nemtom milyen). Nem kell nokiát venni. Nekem is nokiáim voltak az utóbbi 8-10 évben de ennyi. El kell felejteni. Az android sokkal jobb platform mint az MSé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!