iPon Hírek

Hivatalos: a Windows 8.1 ingyenes frissítésként érkezik

Dátum | 2013. 05. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Windows Blue első, és egyben utolsó nyilvános bemutató kiadása hamarosan elérhetővé válik, így azt bárki kipróbálhatja majd. A Windows 8.1 néven is emlegetett frissítőcsomag feladata, hogy használhatóbbá tegye a Windows 8-at, ami a Microsoft saját bevallása szerint sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, legalábbis jelenlegi formájában. A kedvezőtlen helyzeten az új frissítőcsomag segíthet. Eddig hivatalos forrásból nem érkezett hír azzal kapcsolatban, hogy a Windows 8.1 pontosan milyen kondíciók mellett válik elérhetővé, azaz nem lehetett teljes bizonyossággal tudni, ingyenes lesz-e vagy sem. A Microsoft szerencsére nem titkolózik tovább, így már tudható: a Windows Blue valóban Windows 8.1 néven válik elérhetővé, és a Windows 8 felhasználók számára ingyenes frissítőcsomag formájában lesz elérhető. A frissítőcsomagból Windows 8-as és Windows RT változat egyaránt készül, bemutató kiadásuk pedig június 26-án válik letölthetővé. A végleges frissítő csomagot mindkét operációs rendszer esetében a Windows Store-on keresztül lehet majd beszerezni. A hivatalos információkból az sajnos nem derül ki, hogy a régi vágású, klasszikus Start gomb, illetve Start menü visszakerül-e az operációs rendszerbe, valamint az sem világos, hogy tényleg lehet-e majd közvetlenül az asztalra bootolni. A pletykák szerint utóbbira mindenképpen lesz lehetőség, előbbi, azaz a Start menü azonban nem kerül vissza, csak egy Start gomb, amellyel az asztalról a Start képernyőre ugorhatunk. A fenti frissítőcsomagon rengeteg múlik, hiszen akit eddig nem győzött meg a Windows 8, a Windows 8.1 megjelenésével csatlakozhat a Windows 8 felhasználók táborába, ha viszont a Windows 8.1 sem hozza meg a kívánt változásokat, akkor végérvényesen elfordulhat az új operációs rendszertől.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. petXYZW
2013.05.15. 12:48
A szervizcsomagot átnevezték és most ingyen adják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. I.Jozsef83
2013.05.15. 13:04
Kérdés : égés ?
Ha nem lesz stratmenü benne - asszem nagyon szépen beég MS .
Azt már hallottam , hogy MS Office-ról váltás lesz OpenOffice-ra önkormányzatoknál és intézményeiknél! csak pár gépen marad MS Office , amiken pályázatokat készítenek - mindezt 2014 év elején meglépik .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. martin255
2013.05.15. 13:07
A Windows 8 jó lett volna, ha... ugyan már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Lazahunter
2013.05.15. 13:07
Azért ez nem egészen szervizcsomag ... a funkciója is teljesen más. De tény, hogy pénzért adni, főleg egy ilyen W8 indulás után, még a felvetése is beteg.

free DLC
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Lazahunter
2013.05.15. 13:13
I.Jozsef83

Szerintem a Start menü elhagyása nem olyan nagy dolog. Informatikával foglalkozom, minden Win7-es gépem vissza van butítva kb XP-s kinézetre + quick launch bar, és a start menübe nagyon ritkán tévedek ... max ha a futtatás vagy a CP kell. Ha ezeket a Win8 alatt nem olyan idióta helyen és elrendezésben és kezeléssel lehetne megtalálni, akkor egyáltalán nem is hiányozna a Start menü.

Nem is emlékszem mikor indítottam utoljára Start menü > Programok alól szoftvert
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Gerifield
2013.05.15. 13:18
A start menüt én is ritkán használom, sőt a Win8-as megoldással már kényelmesebben boldogulok.
A kezdő képernyőre kidobáltam ami kell, ha valami nincs ott, csak elkezdem beírni a nevet és ki is jön, ennyi.

Ettől eltekintve, hogy van ilyen csempés cucc, minden tök ugyan az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. I.Jozsef83
2013.05.15. 18:18
Nem is emlékszem mikor indítottam utoljára Start menü > Programok alól szoftvert

Mert az csakis arra való mi ?

ugyanmá , gyerekes buta szöveg

Informatikával foglalkozom, minden Win7-es gépem vissza van butítva...
anyám borogass ... és még le is írja

Win8 alatt nem olyan idióta helyen és elrendezésben és kezeléssel lehetne megtalálni, akkor egyáltalán nem is hiányozna a Start menü.


Akkor csak mégis hiányolva vagyon a megléte , vagy magadat hazudtolod ezerrel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. CyberPunk6...
2013.05.15. 19:13
Soha nem volt szór róla, hogy fizetős lesz, csak a média pörgött rajta, a userek butábbik része meg a nagy meghátrálást látja az évtizedes gyakorlat mögött... ^^

A w8 használható, munkára is, a start menü változott és nem az egész rendszer, a start menüben most is lehet keresni, szóval a funkcionalitásából nem vesztett.

Ha valakinek nem tetszik, ő baja, ott a hetes, vagy más rendszerek.

Az openofficera váltásnak semmi köze az MS w8 politikájához, nem tudom minek kell idekeverni, ráadásul ezek mindig a lincenhosszabítási tárgyalások előtt szoktak előjönni, szóval kivárnám a végét...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. jozsefm
2013.05.15. 19:29
használhatóbbá tegye a Windows 8-at, ami a Microsoft saját bevallása szerint sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket,

Legalább belátják, mondjuk jobb későn mint soha. Fog még ez alakulni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. lajcsi1975
2013.05.15. 19:36
@I.Jozsef83

Informatikával foglalkozom, minden Win7-es gépem vissza van butítva...
anyám borogass ... és még le is írja

Megkérdezhetem hogy miért baj ha egy informatikus nem szeretné a winhetet teljes pompájában kezelni és kikapcsolja az aerot és a többi csicsát?

Csak hogy mink is tudjunk olyan jót mulatni ezen mint te.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. marceex Gerif...
2013.05.15. 21:41
@Gerifield: Vista óta elég elkezdeni beírni a Start menübe a nevet, szóval a csempés kezdőképernyőn keresés nem akkora truváj.
Sőt Linux alatt a Unityben is működik ez a fajta keresés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. slecht
2013.05.15. 23:30
Átlagjúzer vagyok, és semmi bajom a 8-cal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Insignia
2013.05.16. 00:48
Én munkára használok Windows 8-as gépet, de tény, hogy megvettem hozzá a Stardock Start8-at, mert mindig start menüből indítok programot a nevének a begépelésével és nem igazán jött be a metro és hagyományos asztal közti ugrálás...
Mondjuk pár registry módosítást így is eszközöltem, ablakok nevének a mérete és az egész ablak keretének a vastagságán állogattam, de összességében elégedett vagyok a rendszerrel főleg amit kiemelnék, hogy sokkalta jobb lett az új feladatkezelő mivel már ír folyamatonkénti lemezhasználatot is amit Windows 7 alatt csak egy másik menüben talált meg az ember.
Ami mondjuk tény, ha új gépet építek akkor már nyugodtan rakom fel a Windows 8-at, de meglévő belakott Windows 7-es rendszert sok értelme nincs még lecserélni.
Amit pozitívumnak tartok, hogy az upgrade licensz Windows 8 Pro-ra 17ezer forintból megáll ha esetleg mégis szüksége lenne az embernek rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. I.Jozsef83
2013.05.16. 07:40
Amikor maga a Microsoft beismeri hogy valóban melléfogott, nem épp használható - ezt pár okostojás felülbírálja, hogy bizony ez nagyon is jó .

Hogy mennyi INFORMATIKUS itt lóg , szinte dunát lehet velük rekeszteni ... és annyirán képzettek , hogy jobban tudják mint maguk a fejlesztők , akkor miért itt lesik az infókat , hogy mi merre ??? Miért nem cikkírók , helperek informatikai oldalakon ? PH , HWSW , stb ... mennyi segítséget kérő emberke írogat és nincs aki válaszoljon , miért is ? És nem visszakérdezni , hanem nyomós érvekkel alátámasztani - nemcsak beböffentek , hogy informatikus + rendszergazda vagyok ...
szánalom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Togo
2013.05.16. 08:42
Én nem vagyok informatikus kedves I.Jozsef83, de azt nem értem, hogy lehet így reagálni egy teljesen normális hozzászólásra, ahogy te tetted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. chris-v
2013.05.16. 10:58
Elolvastam a cikket, aztán gyors le is tekertem, hogy olvassam a sok win8 fikázót. Egy kicsit pozitívan csalódtam, mert látom most már van olyan aki tényleg használja és nem csak beszél róla. Teszem hozzá, hogy ezek a hozzászólok akik nem húzzák le.
Hogy tiszta legyen a kép mindenkinek aki még nem használta/próbálta a win 8-at:
Először is a csempe csak kezdéskor van, ugyan úgy van asztal mint minden korábbi winben! Sokan azt hiszik hogy csak csempe van, ezért írom le!
Másodszor, a start menü nem hiányzik, win 7-be se nyomogatom, ami kell kinn van az asztalon van a tálcán. Szerintem ez az átlag userek minimum 90%-nál így van.
Na és akkor jönnek amit meg kell tanulni, mert más kezelést igényel mint a korábbi windowsokban és ez az amiért az emberek lázonganak. A legelszomorítóbb az, hogy átlag emberek ódzkodjanak az új dolgoktól, de az informatikusok és az azzal foglalkozók legyenek már nyitottak. Nem kell félni az újtól!
Szóval, ha bal alsó sarokba húzod az egeret és nyomsz egy jobb klikket, megkapsz egy menüt, ahol benne van a futtatás, eszközkezelő, vezérlőpult, stb, ami fontos lehet hirtelen. Bal felső sarokba tolva az egeret megjelenik a csempe részről egy kis kép, amivel vissza jutsz a csempés kezdőképre. Jobb olldalra húzva az egeret, megkapod a beállítások egy egyéb dolgok menüsorát, ahol a beállítás, mindig az adott rész beállítása. Tehát ha az asztalon vagy akkor a windowsnak, ha egy csempés alkalmazásnak, akkor annak a beállítása jelenik meg.
Ennyi!
Azt hiszem ezt mindenki meg tudja jegyezni, a több minden ugyan az mint win7-be!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. chris-v
2013.05.16. 13:35
ocsabi: teljesen lenn a bal alsó sarokba jobb klikk. Ennél lényegesebb menüpontok nem tudom mik lehetnek! win 7-nél ez 2-3 kattintás volt, most 1 jobb klikk!
Azzal én sem értek egyet hogy miért a metro, akarom mondani a modern felülettel indul? Mert ugye egy tapizós eszköznél tök jó, de egérrel, asztali gépen induljon már egyből asztallal.
Persze buhera van rá, de azért ennek alapból benne kellene lennie mint opció!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6... I.Joz...
2013.05.16. 15:57
Senki sem felülbírálta, de van akinek tetszik, és ennek hangot ad. Pláne azok után érdekes a beszólásod, hogy kb minden cikk alatt ami a winnel kapcsolatos, biztosan nyomod folyamatosan a szarozást, rohadtul unalmas. Egyenesen leidiótázod azokat akiknek más a véleménye.

Azt sem igazán értem, hogy miért kell leszólnod, hogy valaki informatikus és nem ír cikkeket stb. Én mérnök vagyok nem újságíró és nem helpdesk. Ettől függetlenül egy létező dolog, hogy használom a w8-t és tetszik. Ettől sem butább, sem kevesebb nem vagyok. egyszerűen a rendszer kielégíti az én igényeimet, és az én felhasználásom szerint jobban használható a réginél.

Az ms elismeréséről meg ennyit, hogy nem hátra arc következik, hanem finomítás. Ugyanis a régi start nem jön vissza, marad a mostani és a gomb amit odaraknak, az a metrora fog vinni. Szóval ha tájékozódnál és nem csak mondatokat ragadnál ki, amik önmagukban nem bírnak kellő tartalommal, akkor nem beszélnél hülyeségeket, pláne nem szólnál be másoknak amikor nincs is igazad.

Az ms csak finomít, ha melléfogás lenne, akkor nem foltozgatná, hanem kidobná. Ez viszont nem történik meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller
2013.05.16. 16:33
Kövezzetek meg, de mint szoftvert nem tartom rossznak a Win8-at. Persze megértem, hogy miért bukik el. Ellenben egy ideje gondolkodom, hogy váltok rá, csak még kivárom hogy minden szoftver 100%osan támogassa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. chris-v
2013.05.17. 08:27
kiskoller: Az elmúlt fél évben nem találkoztam olyan programmal ami ne indult volna el rajta. Ami win7-en fut az itt is. Olyanba futottam csak bele (régebbi program), hogy rendszergazdai jogosultsággal kellett indítani, mert különben nem tudta elmenteni a beállításait.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... chris...
2013.05.17. 13:56
Az első hetekben még voltak hibás gyártói driverek is (amiket pedig w8-ra írtak), de mostanra tényleg minden működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!