iPon Hírek

Hivatalos: Android 3.0 is kerülhet az x86-os táblákra

Dátum | 2011. 04. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Amikor az Intel hivatalosan is hódító útjára indította Oak Trail platformját, a vállalat illetékesei úgy fogalmaztak, hogy a friss platform köré épülő tábla PC-k képesek a Windows, illetve a különböző egyéb operációs rendszerek futtatására is. A The Register információi szerint az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini a vállalat pénzügyi eredményeivel foglalkozó konferencián megemlítette, hogy az egyéb operációs rendszerek között bizony a Google méltán népszerű Android szoftverének 3.0-s kiadása is szerepel.

Érdekesség, hogy az Android 3.0 x86-osarchitektúrával való kompatibilitásának kérdéséről nem a Google, hanem az Intel szakemberei gondoskodnak. Mr. Otellini elmondása szerint megkapták az Android forráskódját - a Honeycomb változatét, azaz az Android 3.0-ét - így most az operációs rendszer portolásán munkálkodnak a fejlesztők, hogy minél hamarabb megjelenhessenek az Android 3.0-t futtató x86-os Oak Trail tábla PC-k. A vállalat szoftvermérnökei a jelek szerint nem tétlenkednek, ugyanis Otellini szerint az Intel egyes partnerei a nem is oly távoli jövőben - természetesen még idén - megkezdhetik az Android 3.0-s Oak Trail tábla PC-k gyártását.

Egyéb források szerint az Acer, az ASUS és a Lenovo kínálatában még idén feltűnhetnek az Android 3.0-s mobil operációs rendszerrel ellátott Oak Trail tábla PC-k, de hogy erre pontosan mikor kerül sor, azzal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. Egyelőre az sem világos, hogy pontosan mekkora piaci részesedésre tehetnek majd szert az Oak Trail platformra alapozó, Android 3.0-s operációs rendszerrel ellátott termékek, de az Intel háza tájáról származó hírek alapján - amelyek arról számoltak be, hogy az Intel támogatja az Oak Trail tábla PC-k gyártóit - szinte biztos, hogy rengeteg Oak Trail tábla PC készülhet majd, amelyek közül az olcsóbbak egészen biztos, hogy Android 3.0-ra alapoznak majd. Egyes feltételezések szerint az ASUS olyan Oak Trail táblá(ka)t is készít, amelyeken mind Windows, mind pedig Android 3.0-s operációs rendszer jelen lesz

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Gundam00
2011.04.26. 11:57
azt megfullad majd a ARM cortex proci gyártó! mert eddig nem volt intel proci vetélytársként de most már lessz ,a konkurencia általában jó , de ebben az esetben ki tudja mi lessz!

+ a google megint hátbaszúrta a mostani nagy gyártókat mivel mind ARM és Tegra alapu táblákat csináltak az Android 3.0 alá!

ez most megint csúnya volt a google tol!

pedig én is Android Fan vagyok ! I'am Legend ha értitek a célzást (HTC)


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. arn
2011.04.26. 12:54
itt az intelen kivul mar nem sokmindenkinek erdeke az x86 nyomasa...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kajla_hun
2011.04.26. 13:04
Intelt úgy szeretem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. somakb
2011.04.26. 13:25
Vicc... mi értelme az x86-nak ha Androidot futtat. Semmi. Az x86 szoftverkompatibilitás ugrik, cserébe kap a felhasználó egy 5-10 szer többet fogyasztó aktív hűtést igénylő tabletet, mint az armok, sőt egy gyengébb gpu-t is, mert az oak trail power vr alapú megoldása már biza jó driverrel is csak középmezőny max az armosok közt. Az A5 Power VR 543 2 magos keresztbe megeszi, de még a budget árkategóriás Amlogic ML8726 1 magos Cortex A9 es soc Mali 400 MP 1 magos gpuja is... és e utóbbit 78$-os netbookba is szerelik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sanyix
2011.04.26. 15:12
"ez most megint csúnya volt a google tol!" Te úgy konkrétan mit ittál? Az android egy gugli által támogatott nyílt forráskódú rendszer. Olyan nincs hogy neki odaadjuk másnak meg nem. Bárki aki akarja használhatja, ugyanis a kód nagy része NEM a guglitől származik, hanem a linuxos közösségtől, és konkrétan a kernelje is linux.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!