iPon Hírek

Hivatalos: Beharangozták a Note 10.1-et

Dátum | 2012. 08. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung hivatalosan is leleplezte a Galaxy Note 10.1-et. Az új táblagép egy ideig a gyártó csúcsmodelljének érezheti majd magát, mivel a Galaxy Tab 10.1 hardvere felett már bizony eljárt az idő, és az utódját hivatalosan még nem jelentették be.


A nagyra nőtt Note a németországi Galaxy Tab 10.1N formavilágát vette át, persze valamelyest tovább gondolva azt. A hangszórókat itt is az előlapon találjuk majd, ami nagyon örömteli, hiszen sokkal jobb hangzást érhetünk így el, mint a hagyományos elrendezéssel. Ráadásul a Note esetében a hangkeltők sokkal nagyobb felületet foglalnak már el, és jobban illeszkednek az eszköz kialakításához is. Az viszont talán mindennél fontosabb, hogy az Apple így nem tudja perbe fogni a külseje miatt a készüléket, hiszen pont emiatt készítették ezt a dizájnt. Próbálkozni talán fog az almás vállalat, de kedvező ítéletre itt nem igazán lehet esélye.

A Note előlapját egy 10.1 hüvelykes képátlóval rendelkező PLS TFT technológiás panel fedi le, ami 149 PPI-s pixelsűrűségű az 1280 x 800 képpontos felbontásnak köszönhetően. A Note termékcsalád állandó tagjának tekinthető a toll, melyet S Pen névvel illetnek. Az S Pen különálló hellyel rendelkezik a burkolaton, így ha szükségünk lenne rá, mindig kéznél lesz. A kiegészítő mellé speciális alkalmazások is járnak, hogy jobban ki tudjuk azt használni. Ilyen például az S Note, az S Planner, a Crayon Physics, az Adobe Photoshop Touch, és a Polaris Office. Ezek között olyan is akad, amiért eredetileg bizony szép summát elkérnének, így ha szükségünk van valamelyikre, akkor a vásárláskor ez is döntő indok lehet.


A tableten egyelőre az Android 4.0 (ICS) operációs rendszer fut. Frissítést biztosan kapunk majd rá, de jelen állás szerint csak az év utolsó negyedévében kerülhet rá sor. A Note 10.1 középpontjában egy Samsung chip trónol. Az Exynos 4412 már ismerős lehet számunkra, hiszen ezzel lett a Galaxy S III is felszerelve. Ebben négy darab 1,4 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A9 mag fogja végezni a munka oroszlánrészét, a grafikus feladatokat pedig az emelt órajelű Mali-400 MP4-re bízza. A SoC mellett 2 GB rendszermemória lesz, így erre biztosan nem panaszkodhatunk, a háttértár kapacitásáról meg mi magunk dönthetünk, mivel elérhető lesz 16, 32, illetve 64 GB-tal is a gép. Ráadásul ha ezt keveselnénk, vagy kifogynánk a helyből, akkor még mindig bővíthetünk egy microSD kártyával.


A kamerákat számba véve két egységet fedezhetünk fel: az előlapon a videohívások bonyolítására egy 1.9 MPixeleset, a hátlapon pedig egy 5 megásat, amit egy LED villanó is segít és FullHD felvételek rögzítését is lehetővé teszi. Végül lássuk, adatkapcsolati szempontból mit kínál a gépezet. A Wi-Fi lehetőségen túl itt választhatunk majd 3G HSDPA, vagy LTE képes változatot is, a Bluetooth 4.0 modul és az A-GPS pedig mindegyikben ott figyel. Mindezt egy 7000 mAh-s akkumulátorra bízták a Samsung mérnökei, ami egy kicsit szerénynek tűnik, de mivel hivatalos adatot erről nem közöltek, így csak a megjelenés után derül ki, mire is elég.
 


Kereskedelmi forgalomba augusztus 15-én kerül a Note, elsőként Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, Angliában és Németországban. A 3G támogatással felvértezett 16 GB-os Galaxy Note 10.1 599 euró lesz, a SIM kártyától mentes testvére pedig 479. Az LTE-s megoldásra még várni kell, ez csak az ősz folyamán érkezik. Sötétszürke és ezüst színben juthatunk hozzá.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. NeoX
2012.08.07. 22:03
EZ iPad killer lett! Király! Vége az állandó mancsos képernyőknek, a kisujjal rajzolgatásnak! Sz*rt sem ér a retina felbontás gyári stylus nélkül!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sYs
2012.08.08. 08:52
"Ez egy az egyben ippad!! Tilccsuk beee!! Perre vele!!" Figyeljétek meg, hogy ezt is ugyanúgy el fogja kezdeni piszkálni az alma.


Amúgy teljesen korrekt lett a masina csak az ára ne legyen túlságosan az egekben és akkor megfelelő konkurencia lesz a többi gyártónak is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. franc0 NeoX
2012.08.08. 09:09
Látom te is egy droid vagy.
Kétpofára habzsolod az újságírók által keltett hülyeséget.
Mi az, hogy iPad killer? Ennek a kifejezésnek nincs értelme semilyen szempontból, csak hülyítik vele a plebset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!