iPon Hírek

Hivatalos infók a Windows 7-ről

Dátum | 2008. 10. 29.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Hivatalosan is lerántotta a leplet a Windows 7 számos részletéről az MS a fejlesztői konferenciáján - vegyük hát sorra őket:

Szemtől szembe...
Tálca: a futó alkalmazásokat immár csak az ikonjuk jelöli; a kurzort az ikonokra állítva gyorsan "rá is kukkanthatunk" a jelenlegi állapotukra anélkül, hogy ténylegesen újra felhívnánk őket - emellett pedig úgynevezett ugrólisták (Jump Lists) útján az épp futó alkalmazások leggyakrabban használt funkcióit is "távirányíthatjuk", szintén azok felhívása nélkül.

A JumpList
Fájlrendezés: vegyes érzéseket keltő hír, hogy a Könyvtárak (Libraries) névre hallgató új, mappafüggetlen fájlrendező eszköz segítségével fájljainkat azok metaadatai szerint csoportosítva is láthatjuk, függetlenül attól, hogy azok hol találhatóak a gépünkön. Míg ez egyfelől egy kétségkívül hasznos funkció, másfelől azonban tovább ösztönözheti a káosz megőrzésére azokat, akik eddig sem vették rá a fáradságot, hogy rendet tartsanak a gépükön.

A Könyvtárak...
A Szalagról már eddig is sok szó esett, többet nem érdemel.

Vista-panaszok: orvosoltak pár korábban felmerült felhasználói panaszt is, bár sajnos nem a fontosabbakat (mint pl. visszafelé-kompatibilitás - legalábbis erről nem esett szó), hanem csak olyasmiket, mint hogy külső gyártók szoftverei miatt kevésbé aggodalmaskodik a rendszer, és hogy a gadget-oldalsáv most már nem rögzített, hanem tetszés szerint elpakolható bárhova, fokozva így a munkaasztal személyre szabhatóságát.

Jó hír azonban, hogy orvosolták a teljesítmény-problémákat is, így a Windows 7 akár egy Intel Atom-alapú gépen (értsd: netbookok) is simán elfut; ezt demonstrálták is egy 1GHz-es processzorral és 1GB memóriával ellátott tesztgépen is, ahol a Windows 7 teljesen simán futott.

Device Stage: megerősítésre került továbbá a külső perifériákat csokorba gyűjtő, hozzájuk központi vezérlést biztosító rendszer, valamint az új animációs keret és a fejlettebb hardvertámogatás is (ide tartozik például a többérintéses vezérlés és a beépített Bluetooth-alapú fájlátvitel).

Megjelenés: ezt nem részletezték konkrét dátummal, csak annyit közöltek, hogy lesz egy fő béta verzió, majd azt követi egy visszajelzés-gyűjtő szakasz, azt egy késői, már a széles közönségnek szánt béta, azt pedig már egyenesen a sorozatgyártás. Úgy tűnik tehát, hogy szakítanak az eddigi többszörös béta-hagyományokkal - ami pedig tovább valószínűsíti a jövőre való tényleges megjelenést, bár ezt persze konkrétan nem jelentette ki senki.

Összegzés: mindez így eddig ígéretesnek tűnik. Bízzunk benne, hogy be is lesz váltva az ígéret.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. pluto
2008.10.29. 17:08
vissza a cikkhez

A tálca újítása tetszik, de azt hogy ha én vmit más mappába tennék ,de ő egy helyen jeleníti meg az nem.

Háhá! Én raktam be a vissza a cikkhez szöveget!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pluto
2008.10.29. 17:47
Az első kép aláírását először úgy olvastam hogy szemétből szemétbe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bszoke88
2008.10.29. 20:32
a szüleitek titeket nem tanítottak + a normális emberi hangnemre?
vagy nektek nincs is olyan? (szülők)

apple
nemsoká kiadják az ut3 client-et linuxra + macosx-re yeaah
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fix3r
2008.10.30. 09:49
Nálam a régi gépen p4 3ghz HT 2x512RAm Ati 2600xt volt olyan gyors a vista mint az xp és ráadásúl jóval stabilabb volt(mostanin 64 bites van és ez is remekül szuperál). A gépigényről meg csak annyit, hogy 2008-ban azon problémázni, hogy az oprendszer nem megy el egy akármilyen low konfigon szánalmas. Aki az xp mellett kötelezte el magát az használja azt de csak azér fikázni a vistát mer nála nem fut rendesen nem érv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2008.11.01. 16:29
oak - 1etértek

sztem a legjobb az lenne, ha mindenki macre vagy vmilyen linuxra átállna, és akkor MS csőd... +játékok linuxra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NTomi
2009.08.03. 13:42
Nemtudom mit kell fikázni rajta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!