iPon Hírek

Hivatalos: iOS-en is elérhető a Google Now

Dátum | 2013. 04. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google Now egyre nagyobb jelentőséggel bír a keresőóriás berkein belül, ami nem is csoda, hiszen egy rendkívül sokrétű és valóban intelligensnek nevezhető alkalmazásról van szó, ami immáron a legnagyobb konkurens rendszeren is vidáman telepíthető. A Google Now for iOS már a használatba vételét követően, az első indításnál létrehozza a komplex induló felületet. Az alkalmazás a keresési előzményeinkre és a beállításainkra támaszkodva, vagyis teljesen önállóan, már eleve egy kicsit testreszabva indul. A Now-val lehetőségünk lesz feltérképezni a forgalmat, valamint megnézhetjük az időjáráshoz és minden máshoz kapcsolódó friss híreket. A Google Naptárral is képes kommunikálni. Ahhoz tehát, hogy a Google Now a lehető legtöbbet tudjon nekünk segíteni, más Google termékeket is használnunk kell.

A Google asszisztens szolgáltatásának előmenetele egyébként némileg meglepő, ugyanis a legtöbben nem számítottak arra, hogy az Apple engedélyezni fogja az iOS-en való bevetését. A Google Kereső így már könnyedén veszi fel a versenyt a Sirivel, ám az tény, hogy azért egy pár képesség még hiányzik a tarsolyából ahhoz, hogy teljes legyen az összkép. Az Androidhoz képest ugyanis itt egy kicsit visszafogottabb lehetőségek rejlenek a Now-ban. Az Apple termékekre telepített Google Now nem tud hozzáférni az iOS többi pontjához, így például nem lehet vele kimenő hívásokat indítani, szöveges üzeneteket küldeni, jegyzeteket készíteni, navigációhoz útvonalat tervezni, nem tud ébresztést beállítani és még lehetne néhány dolgot sorolni - ezek csak a jelentősebb hátrányok. Lényegében tehát még eléggé be van korlátozva, és főleg az egyszerű internetelérést igénylő képességekkel (kártyákkal) rendelkezik. A Google Now használatához nem kell semmi mást tennünk, mint frissítjük a Google Keresőt. A teljesen ingyenes frissítést követően máris a Google Now fogad majd minket az applikáció indítását követően. A hangfelismerővel megáldott kereső és "asszisztens" szolgáltatás remélhetőleg a jövőben még nagyobb funkcionalitással fog rendelkezni iOS-en is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. j.panzer
2013.04.30. 12:28
Én még Nexus7-ről is letöröltem. Idegesített, hogy nem lehetett kikapcsolni a lockscreen-ről. Tök vacak az egész, jobb nélküle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2013.04.30. 21:17
j.panzer:

Pedig nagyon hasznos alkalmazás, mondjuk USA-n kívül szinte tényleg semmire sem jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.04.30. 22:16
HUFEUR

Ez nagy butaság szvsz. Én aktivan használom és nagyon szeretem. Elképesztő dolgokra képes amivel könnyíti az életem. A Vasember 3-at tuti lekésem ha nincs nekem a Now

Egy kicsit talán inkább megelőzi a korát. Én ezt érzem. Túl erőforrás igényes ahhoz, hogy folyamatosan maximálisan fusson. USA-ban iszonyat jó lehet ha abból indulok ki, hogy mennyire sokat használom itthon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2013.05.01. 20:35
Sztem semmit nem tud, amit más nem tudna jobban, és vagy szükségem lenne rá.
Konkrétan én NULLA alkalommal használtam. Mikor a N7-et megvettem, akkor megismerkedtem vele, azt azóta semmi.

Ezzel nem is lenne baj, megférne még a sok haszontalan alkalmazás mellett, ha ki lehetett volna kapcsolni. De azt gyűűűűűlölöm, ha számomra haszontalan dolgokat próbálnak meg rám erőltetni, tűzzel vassal. Akkor már inkább uninstall.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!