iPon Hírek

Hivatalos: Január 30-án jön a BlackBerry 10

Dátum | 2012. 11. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Research in Motion a sok találgatást követően végre hivatalosan bejelentette az új rendszer megjelenésének dátumát. A most beharangozott időpont egyetlen korábbi spekulációval sem vág egybe, hiszen fél éve még mostanra, vagyis novemberre jósolták, majd év elejére, a CES-re, után pedig már márciust emlegettek. Nos, a hivatalos időpont január 30-a lett.

A közlemény szerint ekkor kerül megrendezésre a BlackBerry 10 esemény, melyen a legújabb, QNX alapú operációs rendszer mellett két masina is biztosan leleplezésre kerül. Az egyik alany egy teljesen érintőkijelzővel vezérelt csúcsgép lesz, ami az új vásárlók meghódításának céljával jött létre, a másik pedig a hagyományos „BlackBerry elrendezéssel”, QWERTY billentyűzettel lesz felvértezve, és főleg a régi ügyfeleknek kíván jó alternatívát nyújtani. Az újdonságok már több mint 50 szolgáltatónál vannak tesztelés alatt, és a következő hetekben ez a szám még tovább nő majd, tehát valósággal lerohanhatják a boltok polcait a BB10-es mobilok.

működés közben

Thorsten Heins, a vállalat vezérigazgatója elárulta, hogy a céljuk nem kisebb, mint hogy teljesen új felhasználói élményt nyújtsanak a vásárlók számára – valami mást, mint amit az eddigi okostelefonok nyújtottak. A BlackBerry 10 szeretne teljesen egyedi lenni, és úgy átadni nekünk mindazt, amire szükségünk lehet. A fejlesztői gárda jelenleg is azon dolgozik, hogy a legjobb böngészőt kapjuk, gazdag alkalmazás ökoszisztémával és multimédiás képességekkel. Itt emelnénk ki például a TomTom navigációt, vagy azt a speciális API-t, melynek köszönhetően elvileg néhány perces munkával akármelyik androidos applikáció kompatibilissé tehető a BB10-zel.

A RIM ezzel visszakerülhet a nyeregbe, és sikeresen képes lehet megtartani a jelenlegi harmadik helyét az okostelefonokon futó operációs rendszerek körében, a legnagyobb ellenfele a Windows Phone 8 lesz (az Androidot és az iOS-t esélytelen beérnie).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!