iPon Hírek

Hivatalos: megszűnik a Windows Live márkanév

Dátum | 2012. 05. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Windows 8 érkezésével a jelek szerint a Windows Live brand eltűnik a süllyesztőben, ugyanis a márkához tartozó alkalmazások nem felelnek meg a jövő elvárásainak, hiszen még olyan Windows kiadásokhoz készültek, amelyek egyáltalán nem voltak felkészítve a felhő alapú szolgáltatások érkezésére. A külön elérhető Windows Live alkalmazások nem nyújtottak megfelelő felhasználói élményt és sok esetben össze is zavarták a felhasználókat – ennek néhány tesztben, illetve cikkben hangot is adtak a média képviselői.

A probléma az, hogy nincs egységesség, ami az összes szolgáltatást összefogná. A Windows Live márkanév a PC-s szoftvereket jelölte – ezek Windows Live Essentials csomagként érhetőek el most is. A webes szolgáltatások – mint például a SkyDrive, a Hotmail és a Messenger – szintén külön csoportot képviseltek, amelyek a Windows Live ID segítségével érhetőek el. A Microsoft illetékesei úgy gondolták, hogy ezeken a területeken a Windows 8 érkezésével végre érdemes rendet tenni, azaz újragondolni a szoftvereket és a szolgáltatásokat és úgy megalkotni őket, hogy a Windows felhasználói élmény tökéletes részét képezzék – tulajdonképpen észrevétlenül beleintegrálódjanak az operációs rendszerbe.

A törekvés részeként tehát eltűnik a külön Windows Live márkanév és a fentebb már említett szolgáltatások a Windows 8 részeként, külön alkalmazás telepítése nélkül, a PC első bekapcsolása után rögtön elérhetővé válnak. Utóbbinak köszönhetően egységes kép alakul ki, és a felhasználók is kényelmesebben férhetnek hozzá a különböző szolgáltatásokhoz. Manapság már az az elvárás, hogy egy modern eszköz kommunikációra és megosztásra alkalmas szoftverekkel, illetve szolgáltatásokkal érkezzen – ennek az elvárásnak a Windows Live elhagyásával, valamint a szolgáltatások operációs rendszerbe történő integrálásával meg is felel majd a Windows 8.

A fentiekben egy videó mutatja be, hogy milyen beépített szolgáltatásokat tartalmaz majd a Windows 8. A felhasználónak egyszerűen csak be kell jelentkeznie Microsoft felhasználói fiókjába – Microsoft Account – és már élvezheti is a felhő alapú szinkronizáció által kínált kényelmet, ami a különböző Windows alkalmazásokra és szolgáltatásokra egyaránt kiterjed. A koncepció hasonlít az Apple iCloud szolgáltatásához.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. Axekiller
2012.05.04. 20:53
na egy újabb figyel a nagy testvér metódus....ha nincs is rá szükséged akkor is kell,mert nem megy nélküle a kíndóóóz....kapja be billgecc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. gab78
2012.05.04. 21:14
Egyszer már a felhasználókat is megkérdezhetnék, hogy akarják-e ezt a sok sz.rságot... meg inkább a messenger belassulásaival kellene foglalkozniuk, persze lehet szándékos, hogy a felhasználókat eltereljék onnan... ez a csempézés meg PC-re NEM KELL! A felhasználói élményt nem az fokozza, hogy amit kitalálnak, azt ha törik, ha szakad lenyomják a felhasználók torkán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. proton
2012.05.04. 21:28
gab78: PC-N KI LEHET MAJD KAPCSOLNI A "CSEMPÉZÉST"!!!!!!!!!!! Imádom mikor valaki tudatlan b...ó de azért u..t. Kíváncsi lennék hogy próbáltad e már a TELJES szolgáltatás rendszerrel a csempézést, hogy így tudod, hogy szar? (A kérdés költői mert nem próbálhattad még ki ha ki sem jött a végleges Windows
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. gargantu
2012.05.04. 21:32
Rendben: Windows Live helyett legyen Windows Dead!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. blahoandra...
2012.05.04. 22:21
Egyet mondok, száz lesz belőle: még hosszú évekig jó lesz a Win 7!
Legalábbis nekem mindenképp, kipróbáltam de nem látok semmi olyat amiért megérné váltani Win 8-ra. Főleg nem a Start Screen, az tabletre való.
A Vistát is kihagytam, kibekkeltem XP-vel a Win 7-ig, és nem hiányzott.
Viszont a Win 7 egy kellően stabil és jól működő rendszer a tapasztalataim szerint, szóval jó lesz az még sokáig!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mythbuster
2012.05.05. 00:31
proton,

Örülhetsz, hogy a tudatlanság határán osztod itt az észt! Csak tájékoztatásul közlöm, hogy a legutóbb kiadott verzióban már NEM lehet kiütni a Metrót, ha fejre állsz akkor sem!

Azt várom már, hogy mikor jön a Microsoft selejtező korszaka, mikor a csőd elkerülése érdekében végleg eldobják a win 8 projektet.

Jelenleg 3 terméke van a MS -nek ami megállja a helyét az emberi társadalomban: Win7 + Office 2010 + Visual Studio(ezért az egyért respect!), a többi szemét!

Megjegyzésként azt még hozzáfűzném, hogy nem billgecet kell hibáztatni az ocsmányságért, hanem azt a f@sz Ballmert, aki lassan gajra vágja a céget. Remélem a VS -be nem rondít majd bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Seaky
2012.05.05. 04:21
mythbuster: Abba nem gondoltál bele hogy azért nem lehet kikapcsolni mert nem végleges verzió és szeretnék azt kideríteni hogy mennyire eszi-nemeszi azt a részt hiszen EZ A LÉNYEGE!! Senki nem kíváncsi hogy az újítás nélkül a megszokott használatba hogy tudod használni mert nem ez a cél. Gondolom, remélem (és így logikus: mivel tapis kijelzőkre van kitalálva a csempe..) hogy a véglegesbe már átváltható lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hunmyke
2012.05.05. 09:36
mythbuster, a VS10 valóban nagyon jó lett, a VS11-et kipróbáltam az viszont kevésbé jött be, kicsit átjött oda is a csempézés meg az egyszínű dizájnolás, remélem ez változik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Georg17
2012.05.05. 10:02
Felhők gyülekeznek az égbolton. Az elkövetkezendő néhány évben borult idő várható.
Itt-ott néhány zápor is előfordulhat.

Én a Windows Live-ból csak a Movie Maker-t használom. De nem is folytatom, már írták, hogy a Win. 7 még jó sokáig jó lesz. Én is így vagyok ezzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mythbuster
2012.05.05. 13:12
hunmyke,

Nem vágom, miért kell mindent összeb@szni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. morgyi
2012.05.05. 14:44
Ballmer és Elop jól egymásra találtak Tudják hogy tegyenek tönkre egy addig jól működő céget.

Beláthatnák hogy a metro ui pc-n használhatatlan. Nagyon remélem hogy teljesen kikapcsolható lesz, és vissza lehet állítani a win7 felületét, nem csak azt amelyik felület win8-ban desktop néven csúfolnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. XtreemX
2012.05.05. 14:49
Teljesen hasznalhatatlan a metro ui es idegesito is pc-n. remelem nem erolteti tovabb az M$ a hulyeseget...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mythbuster
2012.05.05. 15:18
Kockakővel kellett volna megdobálni azt a f@szt és nem tojással aminek arany áron van darabja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Snowman
2012.05.05. 19:34
Nálam mar a paint-ben készült logó hal kiverte a biztosítékot. Vissza fele fejlődünk. A Pc nem telefon nem kellene össze keverni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lajcsi1975
2012.05.05. 22:05
A win8-at elsősorban nem az android ellen küldi a M$ a ringbe? Mivel több prognózis is azt érzékelteti hogy a tabletekre óriási dicsőség vár. desktopra meg maradhat a win7. Vagy a végleges win8-ban is lehet majd egy opcionális egérrel billentyűvel használható gui?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ingyom007
2012.05.06. 02:12
Én azt nem értem miért kell egy teljesen új dolgot csinálni tabletekre? Miért nem alakítják át a meglévőt használhatóvá? Engem kurvára nem zavarna ha egy tableten is ugyan az lenne mint egy perszönál kompúderen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hympyke
2012.05.06. 10:14
Szerintem alig használja már valaki, ha felmegyek egyszerre 10 helyről jön a vírus még most is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zolee1989
2012.05.07. 10:03
Álljunk csak meg...
Tehát megszűnik a márkanév. Ezzel együtt a Windows Live szolgáltatások is meg fognak szűnni? Gondolok itt például a Windows Live Messenger-re.
Személy szerint kicsit pipa lennék, ha ez megtörténne. Hogyan fogok tudni csevegni az oda felvett ismerőseimmel, ha ez bekövetkezik? Mert hát kb 30-40 ember címének a felvétele más messenger típusú programba elég idegesítő és időigényes lenne.
Mellesleg, egyetértek pár előttem kommentelt ember véleményével. Nem csak pár ember használja a Windows Live Essentials csomag nyújtotta lehetőségeket. Azért lerombolni az egészet, mert nem működne a Windows 8-cal... Inkább találnának valami olyan megoldást, hogy ezt a csomagot működőképessé lehessen tenni a Windows 8-cal, mindenki jobban járna. Persze itt csak arra az esetre gondolok, ha a Windows Live Essentials-t nem lehetne a márkanév megszűnése után használni. Akiknek ez telepítve van és használják Windows XP-n, Windows 7-en, tovább tudnák használni, és a Windows 8-as generáció is tovább ugyanúgy tudná majd használni, mint az elődökön.
Mivel új vagyok itt, utólag is bocsánatot kérek, ha valami hülyeséget írtam, de így lenne a legsportszerűbb, legalább is nekem ez a véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pikador
2012.05.07. 10:07
Régebben nem pont azért ítélték el a Microsoftot, mert professzionális programokat tartalmazott az operáció rendszer (pl média player, internet explorer)? Most akkor hogy van ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!