iPon Hírek

Hivatalos rendőrségi közlemény a lefoglalásokról

Dátum | 2007. 11. 12.
Szerző | amazing
Csoport | EGYÉB

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztály Gazdaságvédelmi Osztály I. szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.


A rendelkezésre álló adatok szerint megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy nagy mennyiségű illegális tartalom érhető el az interneten hozzáférhető szervereken, melynek terjesztése engedélyköteles tevékenység. A szerverek üzemeltetőjének erre a tevékenységre a jogtulajdonosok nem adtak engedélyt, így az ismeretlen személyek magatartásukkal megsértették az alkotók jogát, és ezzel a jogosultaknak jelentős vagyoni hátrányt okoztak.


A szerverek tartalmához oly módon lehetett hozzáférni, hogy egy meghatározott bankszámlára a letöltési időszaknak és sebességnek a függvényében több ezer forintot kellett megfizetni, melyért hozzáférési jogosultságot kapott a fizető, ezáltal az illegális tartalom elérhetővé vált számára.

2007. november 8-án a nyomozók több budapesti és Pest megyei helyszínen tartottak házkutatásokat, melyek eredményeképpen közel 30 darab számítógép és számos merevlemez került lefoglalásra.


A pontos tartalom és az okozott vagyoni hátrány összegének megállapítása jelenleg folyamatban van, azonban az elsődleges adatok alapján a vagyoni hátrány mértéke meghaladja a 200 millió forint összeget.

Az ügyben eddig három személy esetében megalapozott a gyanú a bűncselekmény elkövetésére, ellenük az eljárás megindult.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.11.12. 12:23
vissza a hírhez

Megérkezett a hivatalos rendőrségi közlemény is a múltheti szerver foglalásokról. Ebből többek közt kiderül, hogy közel 30 darab gépet került lefoglalásra és 3 személy ellen ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!