iPon Hírek

Hivatalos: tényleg összefog a Facebook és a Skype

Dátum | 2011. 07. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Ahogy azt az elmúlt napok pletykái alapján azt már sejthettük, végre hivatalosan is bejelentették a Facebook és a Skype illetékesei, hogy a két vállalat egy újabb együttműködés kertén belül mostantól új szolgáltatásokat kínál a felhasználók számára. A lényeg az, hogy mostantól a Facebook weboldalán keresztül lehet videó chatelni, hála a Skype-nak, a Skype kliensébe pedig mélyen beépülnek a Facebook meglévő szolgáltatásai. Az újításokat elsőként a Windows felhasználók tapasztalhatják majd meg, legalábbis Skype kliens oldalon.

Az új partnerkapcsolat jóvoltából a Skype kliensén belül mostantól elérhetőek a főbb Facebook funkciók, mint például a Facebook hírfolyam, de emellett Skype-ból küldhetünk majd státusz frissítést is, valamint "lájkolhatjuk" és megjegyzéssel láthatjuk el a különböző tartalmakat. Mindez már el is érhető a Skype for Windows 5.3-as kiadásában. Akik a Skype 5.5 béta kiadását is kipróbálják, azok már arra is lehetőséget kapnak, hogy azonnali üzenetet küldjenek Facebook-on található ismerőseinek és barátainak, közvetlenül a Skype kliensből.

A Facebook szemszögéből nézve a legfontosabb újítás az, hogy a Facebook weboldalán keresztül lehet Skype alapú videó chatet kezdeményezni, amit mind a PC, mind pedig a Mac felhasználók igénybe vehetnek a Facebook chat szolgáltatásába történő bejelentkezéssel. A videó hívások mellett további újítás, hogy a chat segítségével mostantól nem csak egy-egy felhasználóval beszélgethetünk, hanem akár csoportos üzenetküldésre is lehetőség van, természetesen ugyanazon az ablakon belül. A Facebook-on ezen kívül megjelenik egy chat ranglista, illetve eszköztár is (Chat Sidebar), amelynek a lényege az, hogy egy kis ablakban látjuk majd csökkenő sorba rendezve azokat a bejelentkezett barátainkat és ismerőseinket, akikkel a legtöbbet beszélgetünk, így még könnyebb lesz beszélgetést kezdeményezni.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. hmisi
2011.07.07. 13:37
Like. Ráfér a fejlődés a facechatre. Skypeot nem használok csak msnt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. exec79
2011.07.07. 13:58
leszarom mindkettőt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mada
2011.07.07. 14:07
jövőre már webböngésző is lesz a skype-ban, hajrá Microsoft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DeathAdder
2011.07.07. 14:22
exec79 +1 Én mindhármat,hamár az emesen is szóbajött
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. zsottya
2011.07.07. 14:23
Fuck, az msn szar lett és most már a skype is az lesz. Megint kereshetek egy új programot ami nincs tele lájk hülyeségekkel. Miért kell mindig elrontani azt ami jó? (tudom, valakinek az a jó hogy egyszerre tud böngészőből, msn-ből meg skype-ból fb-re írni... awesome...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ájPon
2011.07.07. 14:33
trillian
msn-t meg skype-ot is tudja kezelni. és ingyenesen is használhatod, ha nem zavar egy-két felbukkanó reklám néha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Intrepid
2011.07.07. 17:06
a világ egyik legszarabb cége egyesül a másikkal megtoldva a világ legrosszabb operációs rendszer gyártójával aka microsoft...istentelenül pocsék az új facebook chat seholsincs ahhoz képest ami google+ban van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Alfi77
2011.07.08. 09:05
Msn szerintem is egy rakás hulladék lett, Face-t nem használok, de már így is elegem van belőle. A skype eddig jó volt, de ha ez is el lesz fészbúkosítva, akkor már tényleg nem lesz mit használjak.

Trilliant én is használtam még pár éve és jó volt! Ajánlom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gabor58
2011.07.08. 12:45
Ez a facebookosítás nagyon undorító dolog...
Lassan nem lesz olyan program amit használni lehet majd facebook nélkül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyix
2011.07.08. 14:38
Az msn mindig is egy rakás szar hulladék volt, nem csak maga a program(azt nem is kell használni, az msn protokollt egy rakás program ismeri, nekem 5 éve nincs hivatalos msn kliensem, még is msnezek). Képzeljétek el, hogy a hálózatokon SIMA SZÖVEGKÉNT megy minden msn-nél, nem hogy titkosítás, de tömörítés sincs, gyak simán meglehet hogy a netszolgáltatók adminjai bent azzal szórakoznak hogy olvassák az áthaladó üzeneteket, és röhögnek rajtuk

Ezen kívül gyakori hogy ledobál, órákig nem lehet csatlakozni. A hanghívás kritikán aluli. Nagyon sokan, én is csak azért használjuk az msn szolgáltatást mert mindenkinek ez van, és nem azért mert jó hanem mert ott spammelt a win messenger az xp-ben és a sok 1bites azt hitte hogy csak az van, és így láncreakcióban terjedt. Még az icq is jobb volt nála anno.

Azóta pedig megalkották az xmpp protokollt(aka jabber), amit pl a google gtalkja is használ, és ráadásul szerverek között átjárás van. Tehát te gtalkos userrel fel tudod venni a jabber.org-os embert kapcsolatnak, és viszont. Ezen kívül a protokoll tud titkosítást, tömörítést és 1 pillanat alatt csatlakozik, ezen kívül voip is van, és gtalkon belül már videohívás is. Ezt a protokollt használja a fácsebúk csett is, de ott viszont a fácsés webes kliens egy fos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gamedavid
2011.07.11. 12:21
És most hogy megvette a skype-ot a mikrof*s, fejleszti továbbra is linuxra? Na meg androidra?

Fészbúk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!