iPon Hírek

Hivatalosan is bemutatkozott a VivoTab Note 8

Dátum | 2014. 01. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A CES során nem csak a viselhető kütyük és a különböző, 4K Ultra HD felbontással dolgozó eszközök gyarapodtak vonzó tagokkal, hanem a Windows 8.1 operációs rendszert futtató táblagépek is. A Lenovo újdonságáról már beszámoltunk, most pedig vegyük szemügyre az Asus megoldását. A VivoTab Note 8 névre hallgató készülék a specifikációjának tükrében az egyik legjobb alternatívának ígérkezik. A készülékről egyet s mást már megtudhattunk néhány napja, mivel véletlenül idő előtt került ki egy dokumentum az Asus honlapjára, most pedig már láthatjuk a teljes képet. A maga nemében alacsony áron kínált készülék egy 8 hüvelykes, 1280 x 800 képpontos felbontású megjelenítővel lesz ellátva. Az IPS technológiának köszönhetően széles betekintési szögekkel, kellően magas fényerővel és jó színhűséggel fog szolgálni a panel. Az irányításhoz természetesen itt is az ujjunkat használhatjuk majd elsődlegesen (a multi-touch révén akár többet is), ám egy igen meglepő extrával is szolgál az Asus. Alap tartozékként jár mellé egy Wacom fejlesztésű digitalizáló ceruza, amely elképesztően pontos navigálást fog lehetővé tenni. Állítólag több mint ezer nyomási szintet képes megkülönböztetni a használat során ez a megoldás, így elképesztő pontossággal ad vissza minden tollvonást.
A Microsoft Windows 8.1 operációs rendszerét futtató gépezet értelemszerűen x86-os alapokkal rendelkezik. A gép belsejében egy Intel Atom Z3740 Bay Trail-T SoC teljesít szolgálatot, ami a terhelés függvényében 1,33 és 1,86 GHz-es (Boost) tartományban képes üzemelni. A Silvermont architektúrájú chipben négy processzormag, valamint egy továbbfejlesztett Intel Gen7 integrált videó vezérlő kapott helyet. Az LPDDR3 rendszermemória 2 GB-os kapacitással büszkélkedhet, a háttértárat tekintve pedig 32 vagy 64 GB-tal felvértezett modellek közül választhatunk. A tárhelyet bővíthetjük majd microSD kártya segítségével (max. 64 GB), de jár a táblagéphez egy éves Asus WebStorage előfizetés is. A kapcsolati lehetőségei között van 802.11 b/g/n Wi-Fi Miracast támogattással és Bluetooth 4.0 modul HS kiegészítéssel. Két kamerával lesz felszerelve a tablet: előre egy HD videócsevegések folytatását lehetővé tevő egység tekint, hátra meg egy 5 megapixeles került, ami vélhetően Full HD videók rögzítésére lesz képes az izmos központi chipnek hála. LED villanó nincs a borításon, így a fényviszonyok romlása ellehetetleníti a kamerák használatát is. Sok előnyös oldala lesz a legújabb VivoTabnek az eddig látottak alapján, de egy valami kijelenthető: a hordozhatóság nem az. A készülék felülete ugyan nem igazán nagyobb, mint a vetélytársaké, és a súlya is rendben van, ám a vastagsága hagy némi kívánnivalót maga után. A szerkezet 220,9 x 133,8 x 10,95 milliméteres vonalakkal határolható körbe, a tömege pedig 380 gramm. Ebben természetesen már benne van az akkumulátor is, ami jelen esetben 15,5 Whr-s teljesítményű. Az üzemideje átlagosnak ígérkezik, de erre vonatkozóan az vállalat nem számolt be konkrét adatokkal. Az Asus táblája nem csúcskategóriás specifikációkat vetít elénk összességében, közvetlenül tehát nem veszi majd fel a versenyt például a már említett Lenovóval, de ez az árán is meglátszik majd. Lássuk, mennyi az annyi. Az Asus VivoTab Note 8 induló ajánlott fogyasztói ára 300 dollár lesz, ám a nagyobb tárhellyel megáldott kivitel esetében már – az 50 dolláros felár révén – 350 dollárral kell számolni. A jelenlegi várakozások szerint az első negyedév végén, vagy a második negyedév elején kerülhet a boltok polcaira a gépezet. A tablet kizárólag feketében lesz hazavihető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. j.panzer
2014.01.09. 18:37
Ez a 32 gigás Windows tablet nagy átverés. Külföldi teszteken olvastam, hogy ezeken átlag 7-8 giga szabad hely van ám. A memóriakártya sem megoldás, mert az csak fájlok tárolására jó, telepíteni nem lehet rá.

7 Giga meg mi? Kb két progival kimaxolom.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy az ilyen tabletekre vajon fel lehet-e majd pakolni a win9-et ha kijön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani
2014.01.10. 09:12
j.panzer

Hát igen ez mostanra már közismert negativuma ezeknek. Ha rendes méretű hely kell alapból, akkor minimum 64 GB-os modellt kell választani (vagy olyat ahol van microsd hely).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!