iPon Hírek

Hófehér, csendes tápegységet készített a SeaSonic

Dátum | 2014. 11. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Seasonic már felkészült a télre: legújabb termékét, ami egy 80 Plus Platinum minősítéssel ellátott 1050 wattos tápegység, hófehér kivitelben dobja piacra, amellyel a rövidesen érkező havas téli hangulatot szeretné megidézni. Az újdonság stílusosan a Snow Silent 1050W típusjelzést kapta – mivel nem csak hófehér, de csendes is, mint a nyugodt éjjeli hóesés.
A teljesen moduláris felépítéssel rendelkező újdonság az aktív PFC támogatás mellett 80 Plus Platinum minősítéssel is rendelkezik, azaz terheléstől függően 90 és 94% közötti hatásfok elérésére képes. A tápegység hátlapján található AC aljzat, illetve az áramtalanító kapcsoló is fehérben pompázik, a másik oldalon viszont fekete aljzatok fogadják a lecsatolható kábeleket.
A minőségi belső komponenseket egy 120 milliméteres átmérőjű, halkan dolgozó rendszerhűtő ventilátor látja el kellő mennyiségű friss levegővel. Az FDB csapágyazással rendelkező légkeverő hibrid módon üzemel, azaz 50%-os terhelési szint alatt kikapcsol, így a tápegység passzív hűtéssel dolgozik, ám a szint átlépésével beindul a hőmérséklet-vezérelt ventilátorfordulatszám-szabályzás is. Az új tápegység egyetlen +12 voltos tápággal rendelkezik – ebből állítja elő a többi tápfeszültséget is. Pontos tulajdonságait az alábbi táblázatok tartalmazzák.
Ahogy az lenni szokott, a tápegységet védelmi elektronikával is ellátták, amely túlterhelés, túlfeszültség, rövidzár és túl alacsony feszültség esetén lép működésbe. A 150 x 190 x 85 milliméteres mérettel rendelkező tápegység rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.
A termék a rendelkezésre álló információk alapján várhatóan 7 év garanciával kerül az üzletek polcaira, ára pedig 219,9 euró lesz. Megjelenésére december folyamán számíthatunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DogTheDog
2014.11.20. 20:48
Most akkor a Corsair AX szeriat a Seasonic gyartja?
Mert egy az egyben ugyanez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. legyes
2014.11.20. 20:48
Igazi - gyártóhoz méltó - Tápegység. Nagy "T"-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim DogTh...
2014.11.21. 08:01
Nem, ez egy átnevezett/átfestett Seasonic Platinum Series táp.

http://ipon.hu/webshop/product/seasonic_platinum_series_1000/299366

Nézd meg, még a ház meg a csatlakozó layout is ugyanolyan.

Amúgy ettől függetlenül a sima Corsair AX tápokat a Seasonic gyártja, a digitális AXi szériát viszont a Flextronics.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!