iPon Hírek

Hófehér noteszgép az MSI-től

Dátum | 2013. 01. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az S30-as noteszgép az ultrabook kategóriába ugyan nem fér bele, de így is kompakt noteszgépnek minősül a maga 324 x 227 x 22,8 milliméteres méretével, illetve 1,4 kilogrammos tömegével. A hófehér notebook 13,3 colos képátlójú LCD kijelzője 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel, méghozzá LED-es háttérvilágítás alkalmazása mellett. A kijelző érintő támogatással sajnos nem rendelkezik.


A ház belsejében Ivy Bridge architektúrára épülő kétmagos, Core i3-as sorozatú processzor kaphat helyet. Az új noteszgépet akár 16 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemóriával is kérhetjük, természetesen kétcsatornás kiépítésben.

A kompakt ház külön videokártyát nem rejt, így be kell érnünk az adott processzor által kínált Intel HD Graphics videó vezérlővel, ami irodai munkára és kikapcsolódásra tökéletesen elég. Adattárolóból alap esetben egy 500 GB-os HDD jár, de igény esetén akár 64 GB-os mSATA SSD-vel is hazavihető a noteszgép.


Annak érdekében, hogy Windows 8 alatt kényelmesen kiaknázhassuk a többérintéses gesztus-alapú vezérlésben rejlő lehetőségeket, a gyártó mérnökei 20%-kal megnövelték az érintőpad méretét. Billentyűzetből egy 103 gombos példánnyal gazdálkodhatunk.

Az új noteszgép Gigabites Ethernet porttal, 802.11 b/g/n WiFi és Bluetooth 4.0-s vezérlővel, illetve THX TruStudio Pro támogatással ellátott audió rendszerrel egyaránt fel van szerelve.


Az előtelepített Windows 8-as operációs rendszerrel ellátott termék 720p-s webkamerát, illetve SD/SDHC/SDXC/MMC memóriakártyák kezelésére képes memóriakártya-olvasót szintén tartalmaz. A noteszgép portjai között egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s csatlakozó, valamint egy HDMI és egy D-Sub videó kimenet sorakozik. Persze a kínálatból a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet sem hiányzik.


A négy vagy nyolccellás akkumulátorral érkező MSI S30 gyártója szerint egyetlen akkumulátortöltéssel egész nap használható . Utóbbi kijelentés egy átlagos munkanap munkaidejét takarja, ugyanis a gyártó tízórás üzemidőről tesz említést - ez az érzék minden bizonnyal csak a nagyobb, nyolccellás akkumulátorral ellátott modellre érvényes.

Az MSI S30-as notebookja hamarosan kapható lesz, ajánlott végfelhasználói ára pedig várhatóan valamivel 700 dollár alatt helyezkedik majd el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. mythbuster
2013.01.29. 16:38
"Annak érdekében, hogy Windows 8 alatt kényelmesen kiaknázhassuk a többérintéses gesztus-alapú vezérlésben rejlő lehetőségeket, a gyártó mérnökei 20%-kal megnövelték az érintőpad méretét. Billentyűzetből egy 103 gombos példánnyal gazdálkodhatunk."

Gondolom kifizették a szabadalmat mielőtt csak úgy benyomták a gesztusokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!