iPon Hírek

Hol a legnagyobb a sávszélesség?

Dátum | 2008. 09. 16.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Egy nemrég kiadott elemzés alapján Japán rendelkezik a legjobb minőségű szélessávú Internet szolgáltatással, amit a sorban Svédország és Hollandia követ.

2008. májusa óta több mint 8 millió tesztet hajtottak végre a világ számos pontjából, hogy teszteljék az internet hozzáférés letöltési/feltöltési sebességét, késleltetését. Svédország és Hollandia vezeti az európai toplistát, amit a kutatás az "egyre nagyobb optikai és kábelhálózati fejlesztésekkel, erős piaci versennyel és jótékony kormányzati hozzáállással" indokol.

A tanulmány végeredménye: Japán idén is vezeti a 41-tagú toplistát, és a fent felsorolt országokon kívül még Lettország, Korea, Svájc, Litvánia, Dánia, Németország és Szlovénia került bele a első tízbe. Az oxfordi egyetem által elvégzett kutatást az Oviedo-i egyetem és a Cisco Systems is segítette. A Speedtest.net oldalon elvégzett mérések is bekerültek az összesítésbe.

Manapság egyre fontosabb a feltöltési sebesség, ugyanis számos internetes alkalmazás és szolgáltatás egyre nagyobb feltöltési sávszélességet igényel. Japán ilyen szempontból a vezető hatalom, a többi ország még csak most kezd felzárkózni az első tízben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások