iPon Hírek

Hol késik a Trenched? UPDATED

Dátum | 2011. 07. 12.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

UPDATE
A Double Fine biztosított minket, hogy meg fog jelenni a játékuk Európában is. A Microsoftnak le kell bokszolnia a kérdést, de elmondásuk szerint mindent megtesznek, hogy minél gyorsabban végezzenek és eljuttassák hozzánk a Trenched-et. A fejlesztők frusztráltak és szomorúak az egész eset miatt, de nem adják fel.


A Double Fine legújabb játéka, az XBLA-ra készült Trenched védjegyütközés miatt nem jelenhetett meg Európában. A dizájner, aki az ügy mögött áll, továbbra is kitart a Microsoft elleni jogi ütközetben. A Trench ugyanis egy portugál táblás játék, de kitalálója, Rui Alípio Monteiro 2009-ben nem csak a táblás, de videojáték nevet is lefoglalta.

A társasjáték Trench a Double Fine alkotásához hasonlóan egy katonai stratégiai játék (ezen kívül más közük nem igazán van egymáshoz), mely az első világháború idején játszódik. Monteiro a portugál Criações a Solo cégen keresztül kijelentette, hogy a tervezi a Trench videojáték verzióját is:

"A tábla gyémánt alakú, két függőleges vonallal, mely a lövészárkokat (trench) testesíti meg, az egyes darabok pedig piramis alakúak. Mindez egy klasszikus katonai ütközetet szimbolizál, igazi harctéren. A játéknak elegáns dizájnja van, innovatív és kidolgozott játékdinamikával. A klasszikus játékok vonalán van benne potenciál, hogy világszerte piacra kerüljön."

Annyi biztos, hogy Monteiro nagyon következetes a védjegyekkel, még a vizuális elemeit és komponenseit is levédette a játékának. A Trench már fejlesztés alatt is van elektronikus játék formájában. A Criações a Solo hazájában sok dicséretet és sikert ért már el, így most gőzerővel és magabiztossággal dolgozik az új projekten.

"Akik szeretik a stratégiai játékokat vagy a sakkot, azokat nagyon érdekelheti a Trench. Általa a portugál vállalkozók és alkotók elfoglalhatják az őket megillető helyet a nemzetközi színtéren."

"A Criações a Solo és Rui Monteiro úttörő Trench projektje nem kapcsolódik a Microsoft által frissen megjelentetett XBLA-s Trenched játékhoz, de azt kronológiailag megelőzi. Az utóbb említett cég a mai napig nem kereste meg Rui Alípio Monteirot. A Criações a Solo, figyelembe véve minden eddigi fejleményt nem tehet mást, minthogy megvédje a szerzői jogát és szellemi termékét bármi nemű szabálytalanság ellenében, mint azt bármely más dizájner is tenné. Célja, hogy megőrizze és bevezesse alkotását a nemzetközi sikerjátékok közé mind táblás, mind elektronikus játék formájában."

Az ügy és annak elhúzódó jogi huzavonája miatt bizonyosan jó ideig nem láthatjuk még fent az XBLA-n a Double Fine új játékát, hacsak nem döntenek úgy, hogy az öreg kontinensen más néven hozzák ki. Részrehajlásunkat kifejezésre juttatva ismét idetűzzük nektek a TrenchED trailerét...
 


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!