iPon Hírek

Hol marad a The Last Guardian?

Dátum | 2012. 06. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

2009-ben az E3-on jelentették be hivatalosan, majd a 2010-es Tokyo Game Show alkalmával a 2011-es megjelenési dátumot lőtték be Fumito Ueda játékának. Ezt később eltolták 2012. április 20-ára, majd elárulták, egyelőre teljesen bizonytalan, mikor fog megjelenni a játék. Menet közben a Team ICO fejese, a játék atyja, Ueda-mester elhagyta a csapatot, bár konzultánsként továbbra is részt vesz a munkában.

Több forrásból is hallottuk, hogy a játék fejlesztése rendkívül lassan halad, és ezért már a Sony angliai és amerikai központjai is besegítenek. A dolgok tehát nem néztek ki túl jól.

Mivel a játékról idén sem esett szó a Sony E3-as sajtókonferenciáján, sokan úgy vélték, a Sony már elkaszálta a játékot. Ez szerencsére nem így van, erősítette meg Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios elnöke, az viszont tény, hogy nem halad valami fényesen a fejlesztés: "A csapat Tokióban keményen dolgozik jelenleg is, több technikai nehézséggel kell megküzdeniük. Ezért nem tudunk egyelőre semmi újat mondani."

Yoshidát ezen kívül arról is kérdezték, ha már ennyire el fog húzódni a fejlesztés, akkor nem a PlayStation 4-re szeretnék-e majd kiadni a játékot. Erre az úriember kategorikus nemmel válaszolt, elmondása szerint a The Last Guardian továbbra is PS3-játék.

Ezzel párhuzamosan Scott Rohde, a Sony játékfejlesztésért felelős alelnöke elmondta: a japán vállalatnak nincs üzleti terve a The Last Guardinnal kapcsolatban, így a csapat annyi ideig dolgozik rajta, ameddig tökéletesnek nem találják. "Akkor jelenik meg, amikor teljesen kész van." - mondta Rohde.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Zelbacsi
2012.06.06. 13:05
"when it's done", mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2012.06.06. 15:22
PS4-nek hatalmas húzócíme lehetne pedig, és grafikát sem kéne annyira lebutítani.
A "technikai nehézségek" alatt van valakinek akár csak sejtése is, hogy mit érthetnek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.06.06. 18:30
Ennek reszeltek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2012.06.07. 09:16
HUFEUR: Gondolom azt, hogy túl sok mindent akartak kicsiholni egy 6-7 éves vasból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!