iPon Hírek

Holdfényben fürdő vérszívó a Vampyrban

Dátum | 2016. 08. 29.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Life is Strange-et is készítő Dontnod új RPG-jében, a Vampyrban a főhős, Jonathan Reid útját követjük, ahogy orvosból vámpírrá válik, miközben lelkiismerete folytonos csatákat vív a mások vérének fogyasztására irányuló vágyával. Elég messzire esik ez a Life is Strange vonalától, ennek megfelelően a pre-alfa játékmenet is sötét, vészjósló hangulatú a felvételek tanúsága szerint.
A helyszín a viktoriánus London, melynek utcáit a spanyolnátha réme járja be. A videón Reid látható, ahogy az éjszakában vándorol, olykor a Dishonored „Blink” nevű képességéhez hasonlító, rövid teleportálásokat végezve. A kezelőfelület alapesetben nem tolakodó, viszont harcban rögvest előugranak az életerőcsíkok és fegyverslotok. A legérdekesebb részek, mikor hősünk belép a Whitechapel negyedbe, ahol kénytelen a „normális” emberek közé vegyülni, hallgatni pletykálásukat, valamint egy, a Witcher-játékok érzékelő képességéhez hasonló mutatvánnyal eldönteni, ki beteg és ki nem. Láthatunk példát a játék párbeszédes lehetőségeire és Reid morális zűrzavarára is, mely egyszerre lenyűgöző, sokkoló és meglehetősen szomorú. A Vampyr valamikor jövőre jelenik majd meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. noPublicFG
2016.08.29. 15:50
Érdeklődve várjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. magerg
2016.08.30. 09:50
London ilyen koromsötét volt 1919-ben?
Most nem azért, de 1900-ra már biztos hogy volt elektromos közvilágítás több Fővárosban. 1919-re meg eléggé elterjedhetett (a hadigazdaságban olcsóbb volt üzemeltetni).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim mager...
2016.08.30. 11:33
1919-ben még mindig csak a lakások harmada rendelkezett árammal. Miért? Mert nem váltott ki bizalmat az emberekben. Az ezt megelőző edwardi korszakban, az elektromosság terjedésének hajnalán az elektromos kábeleket nem volt biztonságos megfogni, mivel még nem jöttek rá mivel lehetne bevonni, ami nem vezeti az áramot, persze ez nem akadályozta meg a gyártókat, hogy akár elektromos terítőket is dobjanak a piacra. Az elektromos áram töltés és feszültségértékei is eltérőek voltak attól függően, hogy melyik állomástól jön feléd az áram, tehát amelyik elektromos eszköz működött egy városrészben, az nem működött egy másikban, ez pedig az elektromos eszközök árát is megemelte.

Azt meg ugye mondanom se kell, hogy ha gázról váltasz áramra, egy házon belül, de csak egy bizonyos helyiségben, akkor milyen balesetek keletkezhetnek az állandóan előforduló szikráktól.

Ez az egész doksi erről szól:
https://www.youtube.com/watch?v=i7kxUyvkXjw
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester mager...
2016.08.30. 12:24
Volt, de ott sem mindenütt. Kicsit úgy mintha Pesten bemennél az Andrássy útra szétnézel hogy hú de szép, de ha átmész egy utcával arrébb már jön a félhomály és a málló vakolat és nyomor. Vélhetőleg régen még inkább csak a főbb utak voltak kivilágítva meg a nevesebb környékek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!