iPon Hírek

Holnap jelenik meg a 3DMark Vantage

Dátum | 2008. 04. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A nemrégiben megjelent pletyka szintű információk még arról számoltak be, hogy a Futuremark legfrissebb tesztprogramja, azaz a várva várt 3Dmark Vantage április 22-én indul hódító útjára. Az akkori híresztelések alaptalannak bizonyultak, ám most már egyre több forrásból hallhatjuk a legújabb pletykákat, amelyek április 28-ára várják a kizárólag Windows Vista operációsrendszeren futó teljesítmény mérő alkalmazást. A Futuremark hivatalos weboldalán szereplő számlálónak köszönhetően most már biztos, hogy a jelenlegi időpont a végleges megjelenési dátumot takarja.

Már korábban is említettük a tényt, amely szerint a 3DMark Vantage DirectX 10-es támogatással érkezik, így csak Windows Vista és egy DirectX10-es videokártya vagy videó vezérlő társaságában lesz hajlandó elindulni. A tavalyi év folyamán az egyik fejlesztő blogjában olvashattuk a meglepő véleményt, amely azt magyarázza, hogy miért kizárólag DirectX 10-es támogatással vértezik fel az új tesztprogramot:


"Úgy gondolom, hogy mi és világ egy része már készen állunk arra, hogy belépjünk a következő generációba." mondta Nick Renqvist.

A 3DMark 03, 3Dmark 05 és 3DMark 06-os változatok eddig DircetX9-es támogatással álltak a felhasználók rendelkezésére, ám a 3DMark Vantage már valóban az új generációra, vagyis a DirectX 10-re alapoz. Az alkalmazással kapcsolatban számos kép és néhány kisebb videó is elérhető a Futuremark hivatalos weboldalán keresztül, valamint megtekinthetőek az alkalmazás minimális- és ajánlott rendszerkövetelményei is, amelyek hogy egyszerűbb legyen az alábbiakban is olvashatóak:

Minimális rendszerkövetelmény:

Processzor: x86/x64 egymagos processzor SSE2 támogatással. Teljesítményét tekintve Intel Pentium D 3.2GHz-hez hasonló vagy jobb.
Videokártya: D3D10/SM4.0 támogatással rendelkező videó vezérlő, 256 MB memóriával
Rendszermemória: 1024 MB
Szabad hely: 2 GB
Operációsrendszer: Windows Vista (szerver változatok kivételével)

Ajánlott rendszer:

Processzor: Intel Core 2 Duo E6600 vagy hasonló teljesítményű AMD processzor
Videokártya: D3D10/SM4.0 támogatással rendelkező videó vezérlő, 512 MB memóriával
Rendszermemória: 2048 MB
Szabad hely: 2GB
Operációsrendszer: Windows Vista (szerver változatok kivételével)

Most már csak egy nap, és meglátjuk, hogy mire is képesek a konfigurációk az új tesztprogram megmérettetéseiben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.04.28. 19:51
(Vendég_badpad_* @ 2008 Apr 28, 15:06) [snapback]24111[/snapback]
na, megint diavetítést fogok nézni a gépemen....
pedig vatta új!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!