iPon Hírek

Holnap jön a PlayStation 4 új, 2.0-s rendszerfrissítése

Dátum | 2014. 10. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A PlayStation 4 lassan egy éve a piacon van, így lassan ideje volt egy nagyobb rendszerfrissítésnek, hiszen számos olyan funkció hiányzik még, melyet a Sony eredetileg beígért a konzol bemutatásakor. Ezek jelentős része most bekerül a 2.0-s, Masamune fantázianéven futó frissítéssel. Tekintsük át gyorsan újra, hogy mire lehet számítani! - USB zenelejátszó: magáért beszél a dolog, külső meghajtóról tudunk MP3, MP4, M4A, és 3GP formátumú muzsikákat lejátszani, akár játék közben is. - Új színek: a főmenü témáját állíthatjuk át az alap kékől aranyra, sötétebb kékre, pirosra, zöldre, lilára, rózsaszínre és szürkére. - Fejlődik a közvetítés: a Live from PlayStation alkalmazás segítségével jobban szűrhetővé, kereshetővé és átláthatóvá válnak a barátok által közvetített tartalmak, illetve az egyéb, PS4-ről közvetített tartalmak. - Barátkeresés: a rendszer barátokat ajánl nekünk az alapján, hogy a barátaink kiket ismernek, illetve kikkel játszanak együtt. - Átalakul a tartalmi részleg: a főmenüben eddig ömlesztve láttuk a játékokat és alkalmazásokat, ez azonban végre megváltozik. A frissítés után a legtöbbet használt 15 alkalmazás lesz látható, a többit pedig a Libraryba teszi, ami könnyebben rendszerezhető és kereshető. - Jobb hangutasítások: a PS4 is rendelkezik alapvető hangutasításokkal, ezek is fejlődnek most. A "PlayStation" kulcsszó kimondása után adhatunk ki parancsokat a rendszernek, az "All Commands" utasításra pedig megmutatja nekünk az összes elérhető hangutasítást. Bekerült többek között a "Start broadcast", az "End Broadcast" és a "Find Face" parancs is. - Ingyenes PS Plus-játékok hozzáadása a Libraryhoz: eddig úgy biztosíthattuk be magunknak az adott hónapban elérhető igyenes PS Plus-játékokat, hogy le kellett töltenünk azokat, még akkor is, ha utána rögtön letöröltük őket. Erre mostantól nem lesz szükség, ugyanis a Store-ból szimplán hozzáadhatjuk őket a Libraryhoz. Jön a Share Play A Share Play alapvetően két dologra ad lehetőséget. Egyrészt virtuálisan átadhatjuk a kontrollert egy barátunknak, aki ezt követően úgy viheti tovább a mi játékunkat a saját PS4-én, hogy neki az meg sincsen - mintha ténylegesen mellettünk ülne. A másik pedig, hogy az ezt támogató játékokban lehetőség van kooperatív, vagy egyéb multiplayeres lehetőségek kihasználásra, szintén úgy, hogy csak egyikünk rendelkezik a játékkal.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Riddick77
2014.10.27. 11:47
A Share Play az poén,ha jól fog működni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester Riddi...
2014.10.27. 13:33
Mennyi alkalommal lett volna már rá szükségem egy egy alkalommal már eddig is. Ha jól működik akkor lehet érdemes lesz gépet szerezni, csak jelenjen meg pár jó játék is rá..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. djgeg
2014.10.27. 13:48
Valahogy a Ping fogalmát mindenki elfelejti itt. Gyakorlatilag nem más mint már a piacon sok mindenki által megpróbált játék stream (számítási kapacitást nem a te géped végzi) cucc. Milyen élvezet lesz majd játszani a másikkal, úgy hogy az egészet át kell neki streamelni és még ping és késleltetés is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester djgeg
2014.10.27. 15:04
Nem, nincs elfelejtve, de sok helyen nem feltétlen a ping a gond (főleg a stream miatti belekalkulálható késés), hanem maga a játék nehézsége/játékos bénasága.
Tisztára úgy mondod a ping dolgot, mintha a multis játékoknál nem létező jelenség volna, holott lassan már nem is kapsz olyan játékot amiben nincs multi és elakadhatsz benne a nehézség miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zephyrus
2014.10.27. 20:52
tök jó hogy a szar xbox one ezeket kiadás óta tudta, érdekes, ha nem lenne rá igény a ps4-be nem kerülnének ezek bele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. W0dniczka
2014.10.28. 02:14
Azt a rézfánfütyülő rézangyalát! Már összesen 8 színt lehet beálítani, az 7-tel több mint amit eddig lehetett, gondolom minden PS4 tulaj azon gondolkodik, hogy melyiket álítsa be, aludni se fognak tudni a bőség zavarában. X1-hez 21 szín van alapból ezért marha nagyot röhögtem ezen a cikken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2014.10.28. 07:55
W0dniczka Nem mintha ezt a feature-t várta volna akárki is, nem értem az ironizálásod...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. W0dniczka Shinj...
2014.10.28. 08:19
Tudom hogy nem ez lesz a legfontosabb újdonság de akkor is ez a cím hogy 2.0 és már több szín közül is lehet válaszolni olyanyira nevetettő hogy muszáj volt kommentálnom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. akihaennem
2014.10.29. 11:00
Olyan érzésem van mintha a Sony kicsit elkönnyelműsködné ezt a szoftverfrissítés dolgot. Nem hinném hogy nagy dolog lett volna megcsinálni a DLNA támogatást például. Kezdem azt érezni hogy megint fut majd a Microsoft után, és ha nem szedik össze magukat, akkor még a végén az X1 fogja uralni a nextgent :
BTW erre a PSPLUS-ra is rágyúrhaznának PS4 szempontból mert nevetséges a felhozatal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!