iPon Hírek

Holografikus tárat fejleszt a Nintendo

Dátum | 2008. 08. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Betársult a konzolóriás a jövő egyik új tártechnológiájának fejlesztésébe, amelynek fejlesztésével egyelőre csak néhány cég foglalkozik - most már eggyel többen vannak.

A technika egyik fő fejlesztője az Inphase Technologies, velük szövetkezett a Nintendo; a holografikus technika fejlesztése terén már közösen jegyzett szabadalmuk is van.

Jól jött a társulás az Iphase-nek is, mivel a közelmúltban több fennakadást kellett elszenvedne és meg kellett válnia számos munkatársától is; remélhetőleg a közös munka új lendületet ad nekik, és együtt még többre vihetik.

Ahogyan az általunk is ismert hologramok fő nevezetessége is az, hogy más szögből nézve más képet látunk, úgy a holografikus tár kulcsa is egy olyan anyag - kristály (lítium-niobát) -, amelyben több mintázatot tárolhatunk el, majd más-más szögekből, lézerrel szkennelve visszaolvashatjuk.

A folyamat azonban nem egyszerű, és az anyag kapcsán is sok még a fejlesztenivaló, így kérdés, hogy mikorra lesz a kutatásokból piackész termék. Ha azonban sikerrel járnak, az több terabájtnyi kapacitást jelenthet egy-egy egységben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Multitask
2008.08.06. 13:34
vissza a hírhez

Jön a kristálytechnológia? Már látom lelki szemeimmel, hogy cserélgetjük a kristályokat, ha éppen egy másik terabájtnyi adatra van szükség : D
Vagy majd jön, pckbe is SATA4es csatikkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2008.08.06. 13:43
tiszta stargate

egyébként nem volt már ilyen hír, hogy megcsinálták és 300gb egy lemez??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tyrel
2008.08.06. 15:00
Munkásember:
Hát barátom kerék még lesz a mocidba, nade benzin?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!