iPon Hírek

Honvédségi tendert nyert az Mtelekom

Dátum | 2010. 01. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Közbeszerzési Értesítő legutóbbi száma szerint az ajánlatkérő azzal indokolta a hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos eljárást, hogy az ellenszolgáltatás összege magas, a szolgáltatások műszaki tartalma bonyolult, az egyes szolgáltatások megnevezése, tartalma szolgáltatónként eltérő lehet, ezért azokat a tárgyalásokon lehet tisztázni.

Az eljárás lefolytatásának eredményeképpen megkötendő szolgáltatási keretszerződés egyes feltételei - különös tekintettel az ellenszolgáltatás összegére, a műszaki tartalomra - csak az ajánlattevőkkel folytatott tárgyalások során voltak véglegesíthetők.

A feladat mobil távközlési szolgáltatás volt 2240 előfizető részére 2012-ig, de az előfizetők számát az ajánlatkérő 40 százalékkal emelheti. Emellett hálózati szolgáltatás-hozzáférési pontot kell biztosítania a szolgáltatónak hat helyszínen.

A Magyar Telekom Távközlési Nyrt. és a Pannon GSM Távközlési Zrt. tett ajánlatot. A tendert az előbbi nyerte nettó 491 millió forinttal.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gebana
2010.01.10. 11:37
csak tudnám, hogy ha ekkora az üzlet a távközlésben, miért lett eladva a vezetékes és mobil szolgáltatója magyarországnak?
(nem pont csak erre az üzletre gondolok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dzsanoka
2010.01.10. 12:19
Ha egy előfizetőre lebontjuk a tender összegét az 219.196 forint fejenként. Ez elég izmos egyetlen évre, még ha figyelembe vesszük a 6 hozzáférési pont kiépítését és a 40%-os flottanövelési lehetőséget is. Én csak azt nem értem, hogy kis országunkban nyílt tenderekben lehet a közvagyont herdálni, szóval hogyan is van ez(!???). Javítsatok ki, ha tévedek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!