iPon Hírek

Hoppon maradnak a Nokia-rajongók

Dátum | 2010. 02. 11.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A világ legnagyobb mobilgyártó cége az évente tartandó barcelonai Mobile World Congress rendezvényen nem mutat be egyetlen új készüléket sem - írja a Bloomberg, a Nokia egy magát megnevezni nem kívánó munkatársára hivatkozva. A finn cég sokaknak okozhat ezzel csalódást, főleg mivel a Fonehome.co.uk és a Phonesreview tech-blogok is jelentették, hogy a Nokia tervezi az új kategóriába tartozó C sorozat bemutatását az eseményen. Nokia-premier nélküli Mobile World Congressre még az elmúlt évtizedben nem volt példa: a cég 2007 óta összesen 14 új terméket mutatott be a rendezvényen. Doug Dawson, a Nokia szóvivője nem nyilatkozott, de a mobilcég honlapján található információk szerint külön előadásokat tartanak Barcelonában. Továbbá Olli-Pekka Kallasvu vezérigazgató kiemelte a Nokia abbéli törekvését, hogy egyszerű mobilgyártó cégből átalakuljon, és a fogyasztóknak további fizetős média és egyéb alkalmazásokat nyújtsanak, illetve új termékek bejelentése helyett a szolgáltatásokra koncentrálnak majd Barcelonában.

Ben Wood, a londoni CCS Insight kutatási igazgatója szerint a telekommunikációs cégnek mielőbb új eszközökkel kell előállnia az olcsóbb qwerty-billentyűzetű és az érintőképernyős termékek piacán. A Samsung és az LG az 50-150 dolláros árkategóriában lekörözte a Nokiát, és ha a finn cég továbbra is ilyen réseket hagy a portfóliójában, piaci részesedését folyamatos, lassú erózió fenyegetheti.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Smith166
2010.02.11. 21:21
Az a helyzet hogy a Nokia már az üzleti szegmenst így is bukta mióta abbahagyta a blackberry támogatást. Kiadnak business készülékeket úgy hogy nincs BB, mit akarnak így? A saját pushmail megoldásuk meg jó-jó de a nagy cégek blackberryt használnak, így ott eleve kiestek a versenyből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NeoX
2010.02.11. 22:55
A Symbiant minek eröltetni? Két éve váltani kellett volna már! Agyő Nokia!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!