iPon Hírek

Hordozható akkumulátorokkal rukkolt elő a Sony

Dátum | 2016. 07. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony rengeteg termékkel foglakozik, a kínálatában egyebek mellett hordozható akkumulátorokkal is össze lehet futni. Most ezeknek a sora bővült további két új modellel, melyek már a modern kor elvárásainak is megfelelnek minden téren. A duót egy 5000 és egy 10 000 mAh-s energiabank alkotja, az előbbi a CP-SC5, az utóbbi pedig a CP-SC10 azonosítóval lesz beazonosítható. Ezekre az eszközökre már C-típusú USB felület került, és támogatni fogják a gyorstöltést, szóval meglehetősen jó ritmusban tudják majd táplálni a hozzájuk csatlakoztatott okostelefont vagy egyéb eszközt. Ráadásképpen pedig a Sony leleplezett egy új töltéshez használatod adaptert is, ami a hordozható akkumulátorok újratöltésénél fog jó szolgálatot tenni. A CP-AD3 típusazonosítóval illetett egység szintén gyorstöltésre lett „hangolva”, ennek megfelelően az 5 voltos feszültség 3 amperes áramerőséggel fog társulni. A 68 grammos adapter 24 watt felvételére képes.
A Sony újdonságainál túlbonyolított dizájnról egyáltalán nem lehet beszélni, egyszerű téglatest lett mind a kettő termék. A CP-SC5 értelemszerűen az 5000 mAh-s kapacitású telep; ez a modell 161 g-ot nyom, és 125 x 63,5 x 13,1 milliméteres vonalakkal határolható körül. A 10 000 mAh-s CP-SC10 pedig már 270 grammos extra terhet jelent a felhasználónak az utazások során, és ez 127 x 65 x 21,8 mm-es vonalakkal határolható körül. Mind a kettő elérhető lesz fekete, ezüst vagy arany kivitelben, így adott esetben akár a tabletjéhez, mobiljához is igazíthatja ezeket a felhasználó. Az energiahordozók kaptak értesítési LED-eket, ezekkel tudják majd jelölni a töltöttségi szintet, illetve az újratöltés állapotát is. Eltérő darabszámú csatlakozó felülettel lettek ellátva a szerkezetek: a CP-SC5 modellen egyetlen kimenet található, és ez legfeljebb 3 A leadására lesz képes a hivatalos beszámoló szerint, míg a CP-SC10-nél már kettő kimenet van és maximum 6 A-ről lehet beszélni, így akkor sem romlik a teljesítménye, ha mind a kettő port ki van használva. Érdekesség, hogy a hordozható akkumulátorokkal egyetlen aljzatról is kettő eszközt lehet tölteni, ami azt jelenti, hogy a CP-SC10 esetében már négy készülék töltését is meg lehet oldani szimultán. Persze manapság már ez sem hangzik igazából olyan soknak, hiszen az emberek rengeteg olyan kütyüt tudnak magukkal hordani nap mint nap, amit tölteni lehet. A Sony a hivatalos honlap szerint olyan lítium-polimer akkumulátorokat használt fel ezekben a termékekben, melyek még 1000 töltési ciklust követően is 90 százalékos hatékonyságot tudnak majd produkálni.
Az 5000 és 10 000 mAh-s kapacitású akkumulátorok újratöltése mindenképpen fali aljzatról ajánlott gyorstöltő segítségével, máskülönben rendkívül hosszú időt fog igénybe venni a folyamat. A Sony CP-SC5 esetében például a CP-AD3 adapter használatával csak 3,5 óráig tart a töltés folyamata, míg ugyanehhez a művelethez egy hagyományos USB porton keresztül 12 órára van szükség. És hasonló a szituáció a CP-SC10 energiahordozó esetében is, melyet 24 órába telne feltölteni egy személyi számítógép mezei USB csatlakozójáról, míg a Sony gyorstöltős adapterét használva ehhez csak 5 órára van szükség. A kicsit is szélsőségesebb időjárási körülményeket érdemes elkerülni az új Sony akkumulátorokkal ugyanis a specifikációjuk szerint csak 0 és 35 fok között képesek megbízhatóan üzemelni. A Sony energiabankjai még a nyár során kereskedelmi forgalomba fognak kerülni. A japán vállalat augusztusban tervezi megkezdeni a forgalmazást, de arról egyelőre még semmit nem árult el, hogy ezek az újdonságok mennyibe fognak kerülni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. grrrgo
2016.07.19. 16:55
Jé, a Sony újra felfedezte a Walkman-t! (Ja ez nem is az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!