iPon Hírek

Hordozható BDXL írók és egy kakukktojás

Dátum | 2011. 03. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Buffalo és az I-O Data egy-egy hordozható Blu-ray író meghajtóval jelentkeznek, amelyek mindketten képesek a BDXL formátumú Blu-ray lemezek írására, ezzel szemben a Samsung egy olyan külső optikai meghajtót dob piacra hamarosan, amely Blu-ray 3D támogatásával próbálja majd meghódítani a felhasználókat.

Újabb, ezúttal egy hordozható BDXL-képes Blu-ray író a Buffalo műhelyébőlA Buffalo BDXL lemezek írására is képes hordozható Blu-ray írója a BRXL-PC6U2 típusjelzést viseli. A termék 145 x 153 x 19 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem több 340 grammnál. A hordozható Blu-ray író két beépített USB 2.0-s kábellel rendelkezik, amelyek segítségével mind a tápellátás, mind pedig az adatátvitel megoldott. Az írási tempók a következőképpen alakulnak:


A Buffalo BRXL-PC6U2 várhatóan még a hónap vége előtt forgalomba kerül. A terméket elsőként Japánban lehet majd megvásárolni, ahol az üzletekben - átszámítva - 273 dollár körüli összeget fognak érte elkérni.

BDXL támogatással ellátott hordozható Blu-ray író az I-O Data kínálatában is

A Buffalo mellett az I-O Data illetékesei is bemutatták a vállalat legfrissebb hordozható, BDXL támogatással is ellátott Blu-ray író optikai meghajtóját. Ez a termék a BRP-U6X típusjelzést kapta, 137 x 154 x 20 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig 620 gramm, amiben benne van a 320 grammos tápadapter súlya is.


Az új hordozható Blu-ray író azért különlegesség, mert képes a 100/128 GB-os BDXL lemezek olvasására és írására is. A termék a BDXL korongok esetében 4x-es írási sebességet kínál, míg a BD-R/R, DL és LTH korongokat 6x-os tempóban tudja megírni. Emellett a terméket CD és DVD korongok írására is használhatjuk, amelyeknél az újdonság a külső DVD-írók esetében már megszokott írási sebességeket kínálja. Akit a pontos adatok is érdekelnek, tekintse meg az alábbi kis felsorolást:


Az új hordozható Blu-ray író külön AC adapter segítségével szerzi be a működéséhez szükséges áramot, az adott konfigurációhoz pedig USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódik. A gyártó a BRP-U6X-hez mellékeli a WinDVD BD és a Nero Express Essentials segédprogramokat is.

A Buffalo termékéhez hasonlóan a BRP-U6X is Japánban debütál először, ahol 280 dollár körüli összegért lehet majd hozzájutni, várhatóan valamikor április elejétől kezdve.

A Samsung egy Blu-ray 3D támogatással ellátott hordozható kombó meghajtóval jelentkezik

A két hordozható BDXL író mellett egy harmadik érdekesség is hamarosan megjelenik, amit a Samsung készített. A gyártó egy Blu-ray kombó meghajtót mutat be hamarosan, amely az SE-406A típusjelzést viseli és a DVD-, illetve CD korongok írása, valamint olvasása mellett a Blu-ray 3D korongok olvasásával is képes lesz megbirkózni.


A friss hordozható Blu-ray kombó meghajtó vékony kivitellel kerül forgalomba és különleges borítást alkalmaz, amelyen nem maradnak meg az ujjlenyomatok, legalábbis látható, zavaró mértékben biztosan nem (anti-fingerprint surface). Az új meghajtó a megbízható működés érdekében Buffer UnderRun technológiával érkezik és jár majd hozzá a Cyberlink TruTheather szoftvere is, amelynek segítségével könnyedén lejátszhatjuk a 3D-s tartalmakat, sőt, még 2D-3D konverzió alkalmazására is lehetőség nyílik. Természetesen a 3D technológia élvezetéhez megfelelő kijelzőre, videó vezérlőre és 3D-s szemüvegre van szükség.

Az újdonság az alábbi írási tempókat kínálja a különböző optikai adathordozók esetében:


A Samsung SE-406A hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 150 dollár körül fog elhelyezkedni. A termék USB 2.0-s csatolófelületen keresztül szerzi majd be a működéséhez szükséges áramot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gylovag
2011.03.28. 21:32
Rendes méretű külső meghajtót már nem is fognak gyártani csak ezeket a kis vackokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ITEM00
2011.03.28. 22:08
Veszel egy 5.25-ös házat és belerakod a satas írót. Amúgymeg biztos lesz "gyári 5.25" méretű usb-s verzió is belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!