iPon Hírek

Hordozható hangszóró NFC és Bluetooth támogatással

Dátum | 2012. 08. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Sony egy jópofa hordozható, vezeték nélküli hangszórót készített. Az SRS-BTM8 NFC típusjelzéssel ellátott termék feketében és fehérben egyaránt elérhető, könnyű hordozhatóságáról pedig egy, a formavilágába belesimuló, a ház részeként érkező fogantyú gondoskodik.


A termék különlegessége az, hogy NFC támogatással ellátott eszközökhöz rendkívül egyszerűen társítható: az adott NFC chippel ellátott tábla PC-t vagy okostelefont csak hozzá kell érinteni a termék fogantyújához és már használható is a külső hangszóró. Az adott lejátszó eszköz és a hordozható vezeték nélküli hangszóró között Bluetooth alapú kapcsolat húzódik. Amennyiben a vezeték nélküli hordozható hangszórót ki szeretnénk kapcsolni, az NFC chippel ellátott mobil eszközt ismét hozzá kell érintenünk a termék felső részéhez.


Természetesen az olyan táblákkal és okostelefonokkal is kompatibilis az újdonság, amelyek csak Bluetooth támogatással rendelkeznek, NFC chippel nem. Itt a kényelmes, érintés alapú párosítás már nem működik, de Bluetooth alapon így is könnyedén, egyszerűen csatlakoztathatjuk az adott eszközhöz a mobil hangszórót. A 4 wattnyi összteljesítményt (2 + 2) kínáló mobil hangszóró négy darab AA formátumú elemmel üzemel, amelyek akár tölthető ceruzaakkumulátorokkal is helyettesíthetőek. Alkáli elemekkel használva nagyjából 20 órán át szól a az újdonság.


Az ötletes kiegészítő persze Bluetooth alapú telefon kihangosítóként is funkcionál, azaz sokoldalú és emellett még kinézete miatt sincs oka szégyenkezésre.

A sztereó hangzást biztosító kiegészítő hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, arról azonban nincs hír, hogy ajánlott végfelhasználói ára pontosan hogyan alakul majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Zelbacsi
2012.08.31. 12:13
"A sztereó hangzást biztosító kiegészítő"
Még egy ilyen?
Sőt, vegyen még kettőt és kész a surround
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cris99
2012.08.31. 12:15
ez nagyon ocsmány
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rastawicc
2012.08.31. 13:31
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cris99
2012.08.31. 13:43
olyan mint egy gofrisütő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AkosAkos
2012.09.01. 14:09
Szerintem szép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!