iPon Hírek

Hordozható hotspot a Novateltől

Dátum | 2008. 12. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Bemutatta a Novatel Wireless a MiFi sorozatú hordozható routereit - avagy, teljes nevükön az Intelligent Mobile Hotspotokat, amelyek egy kis területen belül több felhasználó számára is elérhetővé teszik a 3G áldásait.


A nagyjából hitelkártya-méretű, nyílt platformú egységek segítségével az EVDO Rev. A és a HSPA nagysebességű hálózatok egyaránt hozzáférhetőek. Üzemidejét illetően a cég megjegyzi, hogy bár 40 órán át is képes készenléti állapotban tölteni, aktív használat esetén csak négy órát bír az aksi.

Mivel azonban a készüléket eleve olyan helyzetekre szánták, amelyek ritkán tartanak ennél tovább - így például egy egy autóban vagy buszban a munkahelyre, vagy épp onnan vissza haza tartó társaság tagjainak az út idejére -, ez feltehetlőeg nem is jelenthet különösebb problémát.

A MiFi routereket valamikor a jövő év első felében tervezik majd útjukra indítani, és éppúgy árulják majd wireless-szolgáltatókon keresztül, ahogy magukban is - bár se azt nem közölték, hogy mely szolgáltatókkal is állnak össze, sem pedig azt, hogy az egységek várhatóan mennyibe kerülnek majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Destroy666
2009.09.07. 13:47
VISSZA A HIRHEZ

Tetszik a cikk!
Ilyenből még jöhet pár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 620hun
2009.09.07. 15:52
Mi a ....?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!