iPon Hírek

Hordozható SSD meghajtó akkumulátorral és WiFi-vel

Dátum | 2011. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate után most a Kingston is bemutatta saját vezeték nélküli adattároló megoldását, amelyet a gyártó kifejezetten az Apple iPad, iPhone és iPod Touch felhasználók számára ajánl. A termék az említett készülékek korlátozott adattároló kapacitásán próbál segíteni: a Wi-Drive segítségével könnyedén, vezeték nélkül hozzáférhetünk különböző dokumentumainkhoz, fényképeinkhez, zenéinkhez és videóinkhoz, sőt, ezeket akár másokkal is megoszthatjuk.

A 802.11g/n típusú WiFi kapcsolatot használó termék akkumulátorral is rendelkezik, amely a hírek szerint nagyjából négyórányi üzemidőt kínál. A Seagate megoldásával ellentétben a Kingston nem egy merevlemezre, hanem NAND Flash chipekre támaszkodik az újdonság esetében, amely 16 GB-os és 32 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban kerül forgalomba. A meghajtóra mini USB 2.0-s csatlakozón keresztül másolhatunk különböző tartalmakat, amelyeket aztán könnyedén megoszthatunk a különböző készülékek között, hála a 802.11 b/g WiFi kapcsolatnak, de természetesen "egyszerű" külső HDD-ként is használható lesz az egység. A Wi-Drive 121,5 x 61,8 x 9,8 mm-es mérettel érkezik, gyártója pedig egy év garanciát vállal rá.

A Kingston újdonsága valamikor június folyamán, tehát még ebben a hónapban elérhetővé válik. A 16 GB-os modellért 129,99 dollárt, míg 32 GB-os társáért 174,99 dollárt kérnek majd el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. sleepingdr...
2011.06.02. 12:10
Vicces, meg trendy, de mondjon valaki egy olyan élethelyzetet, amikor ez megéri?!

Főleg, mióta 16-32-64 gb-os SD-mSD kártyákat kapni ésszerű áron, amik majdnem minden mobilba-mp4-be jók. A sebesség meg nem magyarázat, kivéve HD videók, de azt meg mobilról nézni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. boogie84
2011.06.02. 12:13
Gigászi ötlet!!! Venni fogják mint a cukron!! Briliáns!
Ennek ellenére azt gondolom h a 7köznapi felhasználók biztos h nem fogják magukévá tudni, mert nem biztos hogy ki tudják használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. silentfrog sleep...
2011.06.02. 12:51
szerk. -
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. _DiEGO_
2011.06.02. 13:14
A 802.11g/n típusú WiFi kapcsolatot használó termék akkumulátorral is rendelkezik...

ha is , akkor adapterről is és ekkor ha megszerezted legújabb filmeket feltenni szomszédoknak megadni wifi elérhetőséget és ingyenmozi nekik vagy nem pont ingyen mozi vagy ugye rádugom külső hdd és tartalmát megosztom akár letöltésre . Ki mire akarja használni... egy nagyobb antennát meg nem nagy dolog már beletenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. mythbuster
2011.06.02. 13:21
Ez nagyon gáz gyerekek! ... Akárcsak az USB-s ceruzahegyző ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. noss
2011.06.02. 13:29
az epl üzlet-generáló megoldásainak hála szimpla sd-kártya helyett wifis-akkumlátoros-nagyméretű háttértárakra is költhetünk...
(wifis= biztonságtalan,
akksi= környezetkárosító,
nagyméretű= sd-kártyákhoz viszonyítva kényelmetlen)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sleepingdr...
2011.06.02. 13:36
_DiEGO_: Akkor már egyszerűbb egy USB-s router, Tplinknek van 10eft környékén. Csak ott plusz router, plusz torrent, ftp, médiastream, sávszélesség management, stb. Viszont nem hordozható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. clyde94
2011.06.02. 13:52
@noss
"KÖRNYEZETKÁROSÍTÓ" -> és ez kit érdekel? ki foglalkozik ezzel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Bla255
2011.06.02. 14:46
@noss

Ne gépezz! NE írj ide! Károsítja a környezetet a billentyűd, géped jelenléte! Sőt áramot is fogaszt! Rontja a szemed stb.
Ez legyen a legkisebb szempont etéren
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mythbuster
2011.06.02. 14:56
@noss és ne végy levegőt, mert azzal növeled a lyukat az ózonrégeten...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. benczeb90
2011.06.02. 15:16
fasza. hát sajnos nincs semmilyen áj-*** cuccom de lesz aki megveszi majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sleepingdr...
2011.06.02. 16:44
Azért az elgondolkodtató, hogy egy ember normális hangnemben kiejti valamiről, hogy környezetkárosító, akkor ekkora oltást kap? Akinek a legkisebb szempont a környezetvédelem bármilyen téren, az gondolkodjon azért el szerintem.

Szerintem is pazarlás ez az eszköz. Mivel nincs beleszólásunk a gyártásába, így nélkülünk is legyártják, de attól még tök felesleges. Pedig szinte minden kütyüt elfogadnék, de ezzel több a gond, mint a haszon (Mire gondolok: töltögetni kell, a biztonsága télleg aggályos, és SOKKAL drágább, mint bármi, amivel ugyanezt megoldom.) Jé, hát ezeket írta le "noss" is! Akkor most én is kapok oltást majd? Inkább ÉRVEKET írjatok, hogy ez mért is jó ezekkel a hátrányaival szemben.

mythbuster: Amíg ezt írtam, nem vettem levegőt, hogy ezzel védjem az ózonpajzsot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mythbuster
2011.06.02. 17:08
sleepingdragon

Látom nem érted amit ide írok a hosszban... Én is ezen a véleményen vagyok, összefoglalva manapság senkit sem érdekel az hogy mi mennyire környezetszennyező, engem hiába érdekel és foglalkoztat az ehez hasonló hulladékok gyártását úgy sem tudom leállítani... Sem én sem te sem senki nem tudja megóvni a környezetet ezektől a haszontalan anyagoktól így kár teljességgel etikátlannak tartom azt a fajta gondolkodásmenetet, amiben azt elemezgetjük, hogy mi az ami káros és mi az ami nem... Ezzel arra is lehetne utalni, hogy a mobiltelefon káros hatással van az emberi agyra, ahogy a wifi is, ha nem használsz mobiltelefont, a wifi-t ki tudod kapcsolni de attól a tornyoktól még be van sugározva a téged körülvevő éter! Ha az én kezembe kerülne az ország irányítása az összes létező hőerőművet bezáratnám helyükre atombiztos védelemmel ellátott atomerőműveket építenék, mert még mindíg a lehető legolcsóbb, leghatékonyabb és legkevésbé környezetszennyező eljárás, a rádióaktív hulladékot el lehet ásni, és csak 40-50 évente kell cserélni, és nagyon kicsi annak a valószínűsége hogy bármilyen para is lenne vele(persze benne van a pakliban de még ha 500 évente szétesik egy erőmű is nem okoz akkora problémát mint egy napi 24 ben füstölő szénakazal)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sleepingdr...
2011.06.02. 17:44
Ráadásul, amíg van, aki megveszi, mert van, aki bármit megvehet, addig újra és újra haszontalan fejlesztéseknek leszünk szemtanúi. Nem az lenne a lényeg, hogy vissza a kőkorba, de ha mindenki csak azt használná, amire szüksége van, kevesebb lenne az E-szemét is. Engem minden pazarlás idegesít. Kezdve a csomagolásoktól, a körlevelek/spamek ig. Ha a napelemek olcsóbbak lennének, bizisten minden rokonom háztetejét beteríteném velük. Csak ugye abban nincs üzlet, amit csak egyszer kell megvenni. Viszont ha innen nézzük, akkor még mindig kevesebb a kosz az ilyen kisszériás szükségtelen kütyükkel, mint a tömeggyártott kínai E-ócskaságokkal, amik szétesnek fél év alatt, és halmokban állnak az afrikai országokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!