iPon Hírek

Hordozható Steam Machine érkezik

Dátum | 2015. 08. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A korábban Steamboy néven egyszer már bejelentett készülék most megkapta végleges nevét, ami a közepesen bután hangzó Smach Zero. A hordozható játékgép 2016 utolsó negyedévében fog megjelenni, és 299 dolláros áron rendelhető elő. A Smach Zero belsejében egy AMD által készített beágyazott APU teljesít szolgálatot, Jaguar processzormagokkal és GCN-alapú grafikus maggal - ezek pontos felépítése és órajele azonban jelenleg még ismeretlen. Ezen kívül találunk még benne 4GB RAM-ot, 32GB beépített tárhelyet, USB, Blutooth és Wi-Fi csatlakozást (sőt, a feláras modellben még 4G-t is). A képet HDMI kimeneten keresztül nagyobb képernyőre is kitolhatjuk majd, ha éppen nem az 5"-ös, 720p-s felbontású érintőképernyőn akarunk játszani. Az irányítást a Steam Controllerről ismert két, testreszabható tapizós körpad teszi kényelmesebbé, de találunk még a kütyün nyolc elülső gombot és két vállgombot is. A masina természetesen SteamOS-t futtat, bár az egyelőre kérdéses, hogy pontosan milyen játékokkal birkózik meg, hiszen a 32GB-os tárhely némileg limitálja a felhasználását - arról pedig egyelőre nincs hír, hogy lehet-e bővíteni. Mindenesetre vélhetően az indie anyagok jóbarátja lehet, nem valószínű, hogy ezen toljuk majd a Half-Life 3-at.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

31. Meteoreso
2015.08.11. 17:33
Pici az 5 Col , Ps Vita belebukott mert nem értették ezt meg...
erre jön más.
Ez esetben az Nvidia Sheld je egy jobb megoldás a 8 colon.
De azért megszámoltátok hanyadik dologba van AMD GPU ?
Wiiu, Apple, Xbox, Facebook...
Lassan mindenkinek... és a GCN GPU k között a port könnyű dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. csx01
2015.08.11. 17:42
Látom a PC gamer nem írta, de a Polygon szólt hogy van SD kártya slot rajta...

@Meteoreso: 3DS-nek is bejött a pici kijelző az XL-be van 4,8ˇ-os, a vitának az volt a baja hogy kevés játékot adtak ki rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Phantomstr...
2015.08.11. 17:53
Korai kijelenteni, hogy ez már most halott? Steam OS-re nincs sok játék, csak indiekkel pedig szerintem nem lehet életben tartani egy platformot. Retrózni elégséges volna a hardver, de megint csak kevés a játék SOS-re. Mindeközben meg kell küzdenie a telefonokkal, tabletekkel és a Nintendoval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. LGx
2015.08.11. 18:25
Half-Life 3-at semmin sem fogunk játszani ;(

jó lenne ez, simán tolnék indie játékokat rajta, de nem 300 dodóért (~85k HUF). persze tudom, nem a mi pénztárcánkra van szabva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. mitvegyek
2015.08.11. 21:46
Ez nagyon jó lenne, de mennyire biztos a megjelenés? Remek lenne ha régebbi (nem múzeumi) pc, vagy vmelyik konzolos nagy címek tudnának futni rajta. A játékok ára ki tudja mennyi lesz. Androidra, Ios re nincs sok igazán izgalmas game, pedig lehetne ott is ... PS Vita-ra azt a párat leszámítva ott sincs igazán kedvemre való, ráadásul drága is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. sensorprim...
2015.08.11. 22:32
Kedvet kaptam és bekapcsoltam a psp-met kb 2 év után.
Bal oldalt 3 csík amin el van tolódva a kép(kb másfél centi), jobb oldalon egy szürke amin kép sincs.
Hát wtf tönkrement pedig használva se volt.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.08.11. 22:38
Nem korai. Handheld gamingben a Nintendot leszámítva senkinek nincs értelmes megoldása, megfelelő tartalommal. Az Nv Shield is lényegében azért állja meg valamennyire a helyét mert lehet rá streamelni a PC-ről, egyébként az is 12 egy tucat. A Valvenél nem igazán látják szerintem át ezt a Steambox, Steamboy dolgot, eléggé kapkodás szaga van.

@Meteoreso
megszámoltuk és kijelenthetjük, hogy mindenben benne van, ami nem túl acélos grafikai teljesítményben, illetve nyers számítási erőben. sőt, azért van ilyen "sok" dologban, mert sz.rért h.gyért árulják a chipeket, csak vigye valaki, hogy a negyedéves jelentés csak kicsit legyen minuszos. Az Apple bevallottan azért választott AMD-t a MacBook vonalba, mert nem szeretné ha csődbe menne az AMD és így CPU fronton többet kelljen fizessen az Intelért (mert MacBookban bizony Intel CPU van mindben). Az AMD, kicsit rossz analógiával élve, a hipermarketekben árult konfigokban lévő Codegen tápegységekkel egyenértékű. Szar, viszont olcsó és a gyártónak csak a darabonkénti ár számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Avisto mitve...
2015.08.12. 01:57
"A játékok ára ki tudja mennyi lesz"
A cikk szerint steam os lesz rajta, szóval szerintem nem kell külön venni játékot rá hanem a steam fiókodon lévőkkel fog menni, feltéve ha viszi a hardware.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Shinjiii FaL
2015.08.12. 08:14
Azért ez elég erős fanboy hozzászólás volt, nem gondolod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. BReal FaL
2015.08.12. 08:50
"Az AMD, kicsit rossz analógiával élve, a hipermarketekben árult konfigokban lévő Codegen tápegységekkel egyenértékű. Szar, viszont olcsó és a gyártónak csak a darabonkénti ár számít."
Igen,ez valóban elég gyenge párhuzam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.08.12. 09:10
fanboy nem, legfeljebb hater viszont ha jobban belegondolsz, nem találsz benne némi igazságot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Shinjiii FaL
2015.08.12. 09:16
Persze, gyengébben teljesít, egyszerűen jobb az nvidia reklámja, beismerem, hogy ügyesebbek a piacon. De én örülök addig, amíg az AMD tart, mert így olcsóbban megkapom ugyanazt a teljesítményt. Sosem volt még gondom AMD vonalon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. FaL BReal
2015.08.12. 09:29
Vedd le a fanboy szemüveget egy percre és gondolj bele. Ugye a PS4/XOne 2013 végén jöttek ki, szóval simán lehetne benne egy i5 3470 és egy gtx770 szintű megoldás. Egy ilyen cpu+gpu kombóval szerinted nem lenne sokkal erősebb a konzol? De, az lenne, viszont árban jó $150-el drágább is lenne, amit nem engedhetett meg magának egyik konzolgyártó sem. Ehelyett leszerződtek az AMD-vel, akik szinte 0 profittal adták el nekik a Jaguar CPUt és a 7870 szintű GPUt. Így megmaradhatott a $399-os MSRP, viszont be kell érniük egy 1.6 GHz-es nyolcmagos processzorral (ami tudjuk, hogy a gyökér programozóknak hála nincs teljesen kihasználva) és egy olyan VGA megoldással, ami már akkor is 1 éves volt.

És ha kételkedsz benne, hogy az AMD nem csak az életbenmaradásért adja minimális haszonkulccsal a termékeit a konzolokba, akkor nézd meg a pénzügyi jelentéseiket azóta. Ha ez tényleg igazán nyereséges dolog lenne, akkor az meglátszana a számokban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. 5hR3kY FaL
2015.08.12. 09:44
Azért adta annyiért mert az is volt az egyik feltétel. Amúgy megkeresték az összes számba vehető céget (mind a kettőt ), és elmondták nekik, hogy milyen teljesítményre van szükségük, mennyiért és mekkora darabszámban. Az Intel nem tudott volna és gondolom nem is akart olyan áron adni CPU-kat, és nem volt elegendő a GPU teljesítménye, és nem tudták bevállalni annyi idő alatt a gyártást. Az nVidia kiesett mert nem gyárthat x86 architektúrás CPU-t, sem chipsetet már, így csak az AMD maradt, aki megfelelt a feltételeknek, és teljesíteni is tudta az igényeket, és hajlandó volt olyan áron adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.08.12. 10:07
Tehát a konzolgyártók, hogy tartani tudják az előre kitűzött árat, nem tudták megvenni a drága Intel CPUt és a drága Nv GPUt, hanem maradt az AMD, aki bevállalta, hogy legyártja és leszállítja a komponenseket, azon az áron, amit a konzolgyártók még hajlandóak voltak kifizetni. Egyről beszélünk, csak rögtön letámadtok, hogy szidom az AMD termékeit, közben egyértelműen látszik, hogy mi a helyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. 5hR3kY
2015.08.12. 10:12
Azért lettél letámadva a többiek részéről mert valótlan hülyeségeket írtál: "Az AMD, kicsit rossz analógiával élve, a hipermarketekben árult konfigokban lévő Codegen tápegységekkel egyenértékű. Szar, viszont olcsó"
Attól hogy valami olcsóbb, nem feltétlenül rosszabb is. Ha belerakták volna a csoda Intel CPU-t meg nVidia kártyát, akkor nem állt volna meg a Next gen konzolok ára 250 ezer HUF alatt. Akkor azt ki vette volna meg? Mondjuk te?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.08.12. 10:37
így kell idézni pont azt lehagyni, ami magyarázza a kijelentést *thumbs up*

épp ezt mondtam, hogy azért nem választották az Intel/Nv termékeket, mert úgy nem tudták volna tartani a $399-es MSRP-t. Mivel bele voltak szorítva abba az árba, abból kellett kihozni, amiből lehetett, így maradt az AMD által kínált olcsó, viszont teljesítményben kompromisszumokat kötő megoldásai.
Ezért is hasonlítottam ezt egy Codegen tápegységhez, mert egy 90k-s Tescos PC konfigba sem fognak egy 15k-s BeQuiet! tápot tenni, hanem maradnak a 4k-s Codegennél, mert a BQ-el nem 90k-ba kerülne a konfig, hanem 100k-ba, ami helyből +10% árban. Helyette választják az olcsó megoldást, ami esetenként viszont elfüstöl. Ugyanez a konzolokban, nem válaszották a drága, de jó teljesítményű dolgokat, hanem az olcsó cuccokat tették bele, így viszont két évvel a megjelenés után is szenvednek a konzolok a 1080p@60fps tartásán.

Ha ezt nehéz belátni, akkor tényleg piros szemüvegen át nézitek a dolgokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. 5hR3kY FaL
2015.08.12. 11:03
Neked ki ígérte azt hogy a next gen konzolokon minden 1080p 60 FPS lesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.08.12. 11:25
Andrew House, Don Mattrick, Phil Spencer, az a dagadt forma a Sonytól kb. az összes 2013 óta megtartott E3-on ontja magából, hogy minden 1080p@60fps az új, mindennél erősebb konzolokon, amiken a legjobb játszani... stb. stb.

A Sony még kampányolt is vele a megjelenés előtt [LINK]

Egyébként gratula, hogy megint sikerült a lényegtől eltérned és fel nem fogni, hogy miről is van szó! Ilyen egy jó piros fanboy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Shinjiii FaL
2015.08.12. 11:36
Te meg képtelen vagy felfogni, hogy ha az isteni nv-ddel zörögnének a konzolok, a kutyának se kellenének, és kérik szépen, így is remekül meg vannak elégedve vele a felhasználók, mert másképp nem vennék.

De nem is értem, neked miért ellenséged mindenki, aki nem azt vallja, amit te?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. chiller FaL
2015.08.12. 11:52
Sajnos (szándékosan vagy sem,de) eltúloztad az összehasonlítást, ezért ugrottak ennyien...

Jobb lett volna ha azt írod, hogy az NV a Seasonic táp, az AMD meg az FSP. Jelenleg. Mert meglepetés, de volt már NV is a mélybe. Nem egyszer.

A codegen az életveszélyes, és ehhez képest eddig tudtommal csak NV kártyák sültek meg, mert az AMD-be már vagy 5 éve van hardveres hővédelem (csak hogy én is odaszúrjak )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. 5hR3kY FaL
2015.08.12. 12:20
Angolul tudsz-e? "Sony is "actively push[ing]" for PlayStation 4 developers to deliver games that render at 60FPS/1080p, according to a developer working on the console." Az egész cikkben egy szóval nem írták hogy márpedig minden 1080p 60FPS lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Phantomstr...
2015.08.12. 12:21
Először is, a konzolok GPU-ja (IGP-je) nincs HD7870 szintű. A számítási teljesítménye leginkább a HD7790-nek felel meg. Másodszor, a konzolgyártók rekord idő alatt kezdtek el nyereséget termelni a hardveren. Ennek ára, hogy a konzolok nagyon gyengék lettek.

Ha bevállalták volna, hogy fél év helyett egy év után fordul nyereségesbe a hardver eladás és addig kihúzzák a szoftvereken szedett nyereséggel, sokkal több minden belefért volna. Nem érdekel, hogy AMD vagy Nvidia, de erősebb. Mellesleg a PS3-ban Nvidia volt/van és ugyanannyian vették, mint az Xboxot AMD GPU-val. Megtarthatták volna a PowerPC procikat és egy erősebb GPU-t, hogy ne legyen felsülés már a rajtnál, hogy volt húzócím, ami a 1080p+30 (nem 60!) fps-t sem bírta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.08.12. 13:13
ha nem tudod értelmezni, amit írok, minek válaszolsz....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. SgScorpion FaL
2015.08.12. 14:02
Hogy a f*szba csöppentél/csöppentetek egy AMD VS Intel VS nVidia háborúba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. SgScorpion
2015.08.12. 14:05
Ez a gép egy vicc!!!!

PS Vita tulajként mondom, hogy az az 5 col, KIBASZOTTUL kényelmetlen!
A Tapipados "analógkar" meg megint egy faszság... akkor már az ember vesz egy okostelefont (ennyiért még jót is kapsz)
Nah meg az a 720p is...
És ezt a szimetrikus elrendezést, mintha láttam már volna valahol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY SgSco...
2015.08.12. 16:50
SgScorpion: Olvasd el a legelső (azaz a 8. számú) hozzászólásának a második felét.
FaL: Ezen nem lehet mit nem értelmezni mert csak ferdítés. Sem a PS4 sem az Xbox One esetében nem állítottak olyat sem a Sony sem a Microsoft hogy ezekre a next gen konzolokra az összes játék 1080p 60FPS-el fog csak jönni. Az általad linkelt cikkben is csak azt írják hogy a Sony a fejlesztőket bizergálja hogy a játékaikat 1080p 60FPS-el csinálják meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabesz7630 Shinj...
2015.08.12. 17:50
off
Pont ez a lenyeg, hogy nem kapod meg.
Az amd belehelyezi egy x kategoriaba a cpu-t azt slussz.
Az i7 vero procija kb i5 vero se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mitvegyek
2015.08.12. 20:26
Épp most olvastam hogy a Google beállt a a Vulkan api mögé. Lehet hogy a Valve is erre vár?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. conan513
2015.08.14. 21:27
remélem tudja a gyártó hogy a Catalyst egy katasztrófa linux-on
minden frissítést letesztelek és mindig azt mondom hogy "na majd a következővel javul a helyzet"

kb 5-6 éve várok a javulásra
ez idő alatt megemésztettem egy 3650-et, egy 5670-et és most egy R9 270 van és még mindig a linuxra kiadott játékok fele nme támogatja alapbol az AMD karikat a másik fele meg hemzseg a grafikai bug-októl és marad az a negyed rész amivel játszani is lehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim conan...
2015.08.14. 22:57
Feleslegesen vársz rá, Linux alatt csak NV karival lehet normálisan játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!