iPon Hírek

Hosszú életű, kommunikatív laptop a Packard Bell-től

Dátum | 2009. 04. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Bemutatta a kifejezetten az európai piacra szánt 13,4 hüvelykes Butterfly EasyNote S laptopját a Packard Bell, amelynek egyik említésre méltó érdekessége például a 8 órás üzemideje.

Ebből is jól látható, hogy a gép tervezésénél fontos szempont volt az energiatakarékosság; ez látszik például a LED-es háttérvilágítású LCD-képernyőből és a rendkívül alacsony feszültségű Intel ULV processzor alkalmazásából is - valamint abból, hogy a gép megkapta az Energy Star 5.0 minősítést is. Az ATI Mobility Radeon HD 43x0-s diszkrét VGA igény esetén kikapcsolható, és ilyenkor az integrált vezérlő veszi át a feladatokat, ami kevesebbet fogyaszt.


A "kommunikatív" jelzőre pedig azzal szolgált rá, hogy WiFi-n és Bluetooth-on kívül opcionálisan még 3G hálózati eléréssel is felvértezhető, így szinte bárhol, bármikor, bármivel képes kommunikálni.

Rendelkezik továbbá Dolby hangrendszerrel és HDMI-kimenettel, hogy multimédiás fronton se legyenek gyengeségei (utóbbi azonban csak az ATI vezérlővel megy). Opcionálisan SSD-meghajtót is kínálnak hozzá, amely az összsúly csökkentésén túl további 10%-al nyújthatja meg az üzemidőt is. Érdekessége még, hogy érintőpadja is többérintéses, a gyorsbillentyűit pedig vörös LED-ek világítják meg.

Ár és megjelenés egyelőre ismeretlen azon túl, hogy várhatóan csak Európában kerül majd piacra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.04.15. 14:58
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.04.16. 08:42
Jól hangzik, végre a kijelző sem a használhatatlan fényes felületű, csak félek, hogy elrettentő ára lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!