iPon Hírek

Hozta az elvárt profitot az Oracle

Dátum | 2009. 09. 17.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Oracle negyedéves szoftverforgalma jóval a várt érték alatt alakult az augusztus 31-én zárult első üzleti negyedévben. Az új licenszek eladásai éves szinten 17 százalékkal estek vissza, ami a három hónappal ezelőtti 4 és 14 százalék közötti becslésektől jelentős eltérést mutat - írja a Reuters. A teljes árbevétel - amely magában foglalja a szoftvereladások mellett a korábban értékesített programok fenntartási díjait is - 5 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbit, 5,05 milliárd dollárt tett ki a negyedév során, miközben az elemzők 5,24 milliárdot vártak. Az egyszeri elemek nélkül számolt nyereség azonban megfelelt a Wall Street várakozásainak, részvényenként 30 centet tett ki. A szoftveróriás nyeresége 4 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, 1,12 milliárd dollárt, részvényenként 22 centet tett ki. A társaság várakozásai szerint a második negyedévben az új szoftverforgalom az egy évvel korábbi szint és 10 százalék visszaesés közötti értéket mutathat. A második negyed profitját pedig részvényenként 35-36 centre becsülik - a Reuters Estimates által megkérdezett elemzőkkel összhangban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gedezoli
2009.09.17. 16:13
VISSZA A HIRHEZ

Elvárt profit nagy része már értékesített, és csak licence díjból áll. A nagy cégek, akik a cég főprofilját alkotják, a költségcsökkentést nem biztosan, hogy a kiszolgálói oldalon lévő szoftverlicencek átalakításával valósítják meg.
Ha van egy szolgáltatás amit bérelsz, és használod, meg vagy vele elégedve, akkor valószínű nem fogod lemondani. Ezért szerintem a következő negyedévekben is hasonlóan unalmas bejelentések várhatók, ha csak az Oracle-SUN egybeolvadás meg nem történik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!