iPon Hírek

Hozzá se kell majd nyúlni az Xboxhoz

Dátum | 2009. 06. 02.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft bemutatta az Xbox 360 játékkonzoljához fejlesztett legújabb technológiáját: a játékokhoz többé nem lesz szükség kontrollerre, ugyanis egy beépített mozgásérzékelő képes lekövetni a felhasználó mozgását, felismerni a hangokat és a parancsokat. A hírek szerint 200 dollár körüli összegért hozzáférhető Natal nevű új eszköz révén a játékosok nemcsak a két kezükkel, hanem hangjukkal, érzelmi reakcióikkal, testmozgásukkal is tudják a játékokat irányítani. Az újítást hétfőn, a Los Angeles-i E3 szórakoztatóinformatikai kiállítás előestéjén prezentálta először a közönség előtt Peter Molyneux játékfejlesztő és Steven Spielberg filmrendező. A már meglevő Xbox Live online szolgáltatás továbbfejlesztésével a játékosok közösségi portálokon keresztül is tudnak egymással kommunikálni - az év végére elérhető lehet például a Facebook és a Twitter -, illetve a népszerű internetes rádiót, a last.

fm-et tudják hallgatni számítógép használata nélkül (a Microsoft 1,6 százalék erejéig tulajdonos a Facebookban). A Microsoft célja az újításokkal, hogy egyre szélesítse a konzol által nyújtott szolgáltatásokat és ezzel olyanokat is leültessen a képernyők elé, akik nem feltétlenül játszani szeretnének. A vállalat játékrészlegének vezetője szerint a szoftverfejlesztők pozitívan fogadták az újítást, de az új technológia elterjedésére az idén még nem lehet számítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. downhill
2009.06.03. 09:10
VISSZA A HIRHEZ

wow, dejó lenne PC-hez is egy ilyen ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danikollar
2009.06.03. 10:29
Mivel Xbox360-hoz való, így valószínűleg használható lesz pc-n is.
Ha usb-lesz akkor simán, ha pedig vezetéknélküli lesz akkor pedig ezzel lesz használható: Xbox 360™ Wireless Gaming Receiver for Windows® Link
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!