iPon Hírek

HP 550 - jó adottságok, egészen olcsón

Dátum | 2008. 08. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Különösebb hírverés nélkül előállt a cég a belépő szintű laptopjainak legújabb nemzedékével, nevezetesen az 550-essel, amelyet ugyan az Intel korábbi Santa Rosa platformjára alapoztak, viszont a teljesítményt még magasabbra is srófolták annál, ami általában elvárható az ilyen gépektől.


A következő lehetőségek állnak ugyanis rendelkezésünkre: kétmagos Celeron 1,73GHz-el, Core 2 Duo 1,4GHz-el, Core 2 Duo 1,6GHz-el, de aki úgy gondolja, hogy az ő céljaira tökéletesen elég egy mag is, az választhat egy szintén 1,73GHz-es, de egymagos Celeront is.

Memóriából a rendszert maximum 4GB-al szerelhetjük fel (vagy levihetjük egészen 512MB-ra is), merevlemezt pedig 250GB vagy 120GB kapacitásban választhatunk. Operációs rendszer lehet Vista vagy XP (utóbbi esetben természetesen lefokozási opcióként), de ha az ember Linuxot vagy más egyebet szándékozik telepíteni rá, úgy igény esetén FreeDOS-szal is ellátják az egyszerűség kedvéért.

Hogy az új gépeket mikor és mennyiért kívánják majd szállítani, afelől egyelőre nem adtak ki részleteket, viszont az adottságokat figyelembe véve az a legvalószínűbb, hogy az értéküket valahol az $500-os magasság környékén várhatjuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. NoorB
2009.07.22. 16:40
Mivel én jobbkezes vagyok és az egeret jobb kézzel szoktam , így ezt a gépet a balkezesek laptopjának nevezném. Úgy a géphez kitalált kapcsolódási pontok elhelyezése ahogy van.

3 usb egymás mellet jóember??? Bedugtam a mobil netet, már nem ment mellé az egér. Csak egy keskeny pendrive. Nehogy már a gépemhez igazodva vegyek pendriveot vagy mást.

Az egér vezetéke át sem ér a jobboldalra, csak ha a gép alatt vezetem el, de akkor billeg az egész. Vagy a gép előtt, ami kurvára idegesitő ha jegyzetelek is. A gép mögött meg nem ér körbe, és nem gagyi az egér (A4Tech, színezett mintás)

Van akit nem zavar és nem ad nekem igazat, de abban egyetért velem, hogy miért nem tettek a jobb oldalra legaláb egyet. A képernyő tényleg nagyon fénylik még árnyékban is, sötét jelenetes filmet zavaró vele nézni ha van más fényforrás a közelben. A képernyő felnyithatóság elég jó, csak mivel a felső rész hátsó pereme egy bizonyos szög után aláfordul a gép alá, nem lehet nagy szabadságban nyitogatni.

Ennek a megoldásnak hála, a gép hátulján ne keressen senki csatlakozókat mert nincs egy darab sem.
Még az áram kábelt is a bal oldalra tették. Nemtudom melyik designer tervezőnek nem volt jobb karja, de nem vele kellett volna csináltatni a gépet.

A gép működésével nincs gond, az idei tavaszi ára 120e. Annyit megér irodai célra egy hosszú zsinóros egérrel. Csak 3 usb-t ne használjon senki vagy vegyen hozzá egy usb elosztót azonnal!

5 csillagból nálam csak 2.5!! Szorri HP búkerek de ez az 550-es egy nulla ilyen formában.

Kifejezetten ajánlom viszont csajoknak, ők úgysem használják másra általában a gépeket mint iwiw nézegetésre, msnezésre és fénykép tárolásra és zenélésre. Nekik a legjobb megoldás! Ebben az esetben 5ből 4-es.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!