iPon Hírek

HP DreamColor - a megfizethető minőség

Dátum | 2008. 06. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Saját állítása szerint a legmegfizethetőbb profi képernyővel állt elő a cég - a DreamColor LCD-t ugyanis szívből ajánlják minden szakmabelinek, akinek csak fontos a legjobb képminőség és színprecízió. Ezt a monitort ráadásul a DreamWorks Animation SKG-val együttműködésben tervezték.


És hogy a színprecizitás ez esetben mit is jelent? Nos, a 24 hüvelykes LCD képernyő 30-bites színkezelésre képes, így összesen egymilliárdnál is több színt bocsátva az ember rendelkezésére - ami mintegy 64-szeresen haladja meg a hétköznapi LCD-k legjobbjainak képességeit, valamint azoknál négyszer mélyebb feketéket is képes produkálni. Emellett a színek a képernyő teljes felületén mindenütt tökéletesen azonosan jelennek meg - erről a LED-háttérvilágítás gondoskodik (valamint egyben hozzájárul az 1.000:1 kontrasztrátához is).

Mindezt csak tovább fokozzák a hozzá járó szoftverek is, így például a kalibrációs készlete, amely részletekbe menően konfigurálhatóak a fehér pontok és más színértékek. A maga 12ms/6ms-es válaszidejével (abszolút/gray-to-gray), valamint 60Hz-et (NTSC) és 50Hz-et (PAL) egyaránt támogató, torzításmentes lejátszási képességével mozgó képek esetében sem kell szégyenkeznie.

Ahogy azt már megszokhattuk, természetesen a minőségnek meg is kérik az árát - de ha a HP nyitó állításának hinni lehet, akkor még így is örülhetünk a $3.499-es alapárnak, ami mellesleg magában foglal DVI és HDMI 1.3 csatlakozást éppúgy, ahogy DisplayPort 1.1-et, valamint RCA és S-videót... valamint egy beépített négyportos USB hubot is. Odakint elvileg már kaphatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások