iPon Hírek

HP Elite X2: cserélhető akkumulátor, Thunderbolt 3

Dátum | 2015. 11. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A konvertibilis táblák piacán nincs túl sok olyan modell, amely egyszerre kínálna gyors adatátviteli sebességet biztosító csatlakozókat és egyszerű szervizelhetőséget – a HP a helyzetet most egy új konvertibilis táblával, az Elite X2-es modellel próbálja jelentősen javítani. Az Elite x2 1012 kényelmesen használható táblaként és akár noteszgépként is, fedélzetén pedig modern hardver lapul: Skylake platform és Thunderbolt 3-as vezérlő.
A táblák szegmensében elég szokatlan dolog, hogy egy adott termék akár a felhasználó által is javítható legyen – például azáltal, hogy akkumulátora könnyedén és gyorsan cserélhető. A HP Elite X2 esetében azonban a könnyű szerelhetőség alapból adott.
A cserélhető akkumulátoros újdonság fedélzetén egy Thunderbolt 3-as vezérlő dolgozik, a benne rejlő lehetőségeket pedig USB 3.1 Type-C porton keresztül aknázhatjuk ki, ami nem csak PCIe alapú, de klasszikus USB alapú kapcsolatot is engedélyez.
Ugyan a HP nem árulta el, pontosan milyen hardver lapul az újdonságban, az Ars Technica munkatársainak köszönhetően mégis elég sok részletről lehet már tudni. A hivatalosnak látszó dokumentumrészlet alapján az Elite X2 a Spectre X2-es modellhez hasonlóan szintén Skylake alapú Core m3, m5 vagy m7 processzorral érkezhet, választástól függően, rendszermemóriából pedig maximum 8 GB-nyi kérhető bele. Az adatok tárolását M.2-es SSD kártyákra bízhatjuk, amelyekből akár 512 GB-os példány is választható. A kínálatból a 802.11ac WiFi vezérlő és a Bluetooth vezérlő sem hiányzik, a Gigabites Ethernet port pedig USB 3.0-s átalakító formájában érkezik. Igény esetén 4G/LTE támogatás is kérhető lesz, valamint opcionális ujjlenyomat-olvasó is szerepel a listán.
Az Elite X2 egy 12 hüvelykes képátlójú, 3:2 képaránnyal rendelkező, Gorilla Glass 4 üvegréteggel is ellátott Full HD IPS kijelzőt kapott. A 840 grammos tábla háza mindössze 8,1 milliméter vastag, a komplett konfiguráció pedig alig nehezebb 1,2 kilogrammnál. A hátoldalon egy beépített, 150 fokban kihajtható támasztékot helyeztek el, így a kijelző mindig az aktuális felhasználási módnak megfelelő pozícióba dönthető. Az új konvertibilis táblához nem csak a fentebb látható, háttérvilágítással ellátott billentyűzet, de egy gyorsgombokkal ellátott, Wacom technológiás érintőceruza is jár. Extraként Thunderbolt 3-as vagy USB 3.1-es dokkoló is kapható lesz a termékhez.
Forrás: Ars Technica
A HP a dolgok jelenlegi állása szerint majd csak januárban kezdi meg az Elite X2 1012 szállítását, de az előrendeléseket már holnaptól fogadják. Az alapmodell Core m3-as processzorral, 4 GB-nyi rendszermemóriával és 128 GB-nyi NAND Flash tárhellyel érkezik, ára pedig 899 dollár lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Pandion
2015.11.24. 12:27
A cserélhető akkumlátor nagyon szimpatikus! Követendő példa a többi gyártónak, főleg ebben az árkategóriában, de persze az lenne a jó, ha minden eszközben így lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2015.11.24. 16:36
Aztammmarha cserélhető akkumlátor nemsemmi... ez a mérnöki teljesítmény csúcsa, ez nem kérdés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!