iPon Hírek

HP ePrint nyomatatók Google Cloud Print támogatással

Dátum | 2011. 04. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HP a napokban jelentette be, hogy ePrint képes nyomtatói a világon elsőként támogatják a Google Cloud Print szolgáltatását, méghozzá úgy, hogy a technológia használatához a felhasználóknak semmiféle extra szoftver alkalmazására nincs szükségük. A HP ePrint képes nyomtatói lehetővé teszik, hogy az adott nyomtató közvetlen számítógépes kapcsolat és driver telepítése nélkül is tudjon nyomtatni, ehhez mindössze a nyomtató e-mail címére kell elküldenünk a kinyomtatni kívánt dokumentumot.

A fent említett ePrint képes nyomtatók mostantól a Google Cloud Print szolgáltatásával is könnyedén használhatóak, a piacon elsőként. A Google Cloud Print technológiáját támogató asztali-, mobil-, vagy webes alkalmazásból könnyedén küldhetjük el ePrint képes nyomtatónkra a kinyomtatni kívánt dokumentumot. A támogatott alkalmazások között jelenleg a Gmail for Mobile, a Google Docs for Mobile és a Chrome OS van jelen, de a későbbiekben a támogatott alkalmazások köre szinte egészen biztos, hogy bővülni fog.


Ahhoz, hogy ez ePrint képes nyomtatóval rendelkező felhasználók kiaknázhassák a Google Cloud Print támogatás előnyeit, nem kell más tenniük, mint felvenniük az adott Photosmart, Officejet vagy Laser Jet Pro típusú ePrint képes nyomtató e-mail címét a Google felhasználói fiókjukhoz, ezután meg is kezdhetik az újítás használatát.

„A felhasználók gyors ütemben állnak át a webes és mobil alkalmazásokra, és a Google Cloud Print ezeknél is biztosítja számukra a komplett nyomtatási funkcionalitást” – jelentette ki Mike Jazayeri, a Google termékmenedzsment igazgatója. „Nagy örömmel fogadtuk, hogy a HP piacra lépett a felhőbeli működésre kész nyomtatók első generációjával. Bár a felhő-alapú dokumentumkészítést bármilyen PC-hez csatlakoztatott nyomtató támogatja, a felhasználók ésszerűbben és egyszerűbben nyomtathatnak, ha közvetlenül egy felhőkész nyomtatóval végzik el a feladatot.”

A Google Cloud Printtel együttműködő HP nyomtatók teljes listája és a HP ePrint részletes bemutatása a következő címen olvasható: http://www.hp.com/united-states/campaigns/hp-eprint-google-cloud-print/.


A Google Cloud Print szolgáltatásának lényege egyébként az, hogy Google fiókunkhoz regisztrálhatunk egy nyomtatót, amit aztán a szolgáltatáson keresztül a Google Cloud Print technológiáját támogató asztali-, mobil-, vagy webes alkalmazásokkal bármikor elérhetünk. A szolgáltatás használatához úgynevezett Cloud Ready (e-mail címmel rendelkező) és hagyományos (noteszgéphez vagy asztali géphez kapcsolódó) nyomtatókat egyaránt alkalmazhatunk. Amennyiben a Cloud Print támogatással ellátott alkalmazásból a nyomtatóra szeretnénk küldeni egy dokumentumot, de a nyomtató éppen offline, akkor sincs baj, ugyanis a nyomatatási sorban a feladat addig fog várakozni, amíg a nyomtató újra online nem lesz és ki nem nyomtatja az adott dokumentumot. A szolgáltatás jelen pillanatban három nyomtató egyidejű alkalmazását teszi lehetővé és https protokollon keresztül üzemel.

A Google Cloud Print használatához ide kell ellátogatniuk az érdeklődőknek, a technológiáról pedig itt található bővebb információ.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!