iPon Hírek

HP: Érintőképernyős laptop másfél éven belül

Dátum | 2008. 08. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A kiindulópontEzt így kereken be is jelentették. Az asztali TouchSmart szériájukkal már bizonyították, hogy mit tudnak ilyen téren, így már tényleg csak annyi van hátra, hogy a technikát átültessék laptop-környezetbe.

Mint mondták, technikai akadályok igazából már jó ideje nincsenek - egyszerűen csak arra vártak, hogy kialakuljon a kellő közérdeklődés az ilyen gépek iránt. És miután úgy vélik, hogy immár ez a feltétel is adott, beindították a gépezetet, hogy az asztali után a laptop-változattal is az elsők között állhassanak elő.

Mivel pedig az érintésvezérlés meglátásuk szerint a - stílszerűen szólva - legkézenfekvőbb a laikus felhasználók számára, így amint előállnak vele, az érdeklődés várhatóan csak egyre tovább fokozódik majd iránta.

Mi több, a másfél éves időtartam azt is megerősíti, hogy a HP egy egyéni tervezésű interfészt alkalmaz majd, és nem fogja megvárni a Windows 7-et, amelynek már alapvető képessége lesz az érintésvezérlés támogatása.

Apró érdekesség a téma kapcsán, hogy bár az érintőképernyők körüli nagy felhajtás és érdeklődés leginkább az Apple iPhone-jának köszönhető, az Apple a saját számítógépeiben érintőképernyők helyett mégis inkább a többérintéses, komplex gesztusos érintőpadokat preferálja.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. bszoke88
2008.08.10. 21:57
ez igaz, de a win7-el ez lesz a kikényszerített irány. az a kérdés, hogy a nép megunja-e az ms-t és átáll osx-re vagy vmilyen linuxra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dozsi
2008.08.12. 17:17
Eddíg is voltak (kb 3 éve...) érintőképernyős notebookok Windows XP TABLET PC EDITION-al... Szóval ez egyáltalán nem újdonság. Szerintem szó sincs arról, h. elhagyjáb a billentyűzetet, vagy az egeret...

Szerintem egy sima asztali gépbe hülyeség ez... Inkább amolyan multimédia központnak tudnám elképzelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.22. 02:14
természetesen, inkább arra kívántam rávilágítani, h az egész számt. ipar el mehet (és talán fog is) ebbe az irányba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!