iPon Hírek

HP gépek HD-ready optikai meghajtóval

Dátum | 2007. 10. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HP minden különösebb hírverés nélkül frissítette Pavilion média center konfigurációit, így egyes gépeknél lehetőségünk lesz HD-DVD és Blu-ray lemezek olvasására, extrémebb esetben mindkét formátum írására is. A lépésnek köszönhetően majdnem mindegy, hogy melyik formátum lesz a befutó, hiszen a konfiguráció mindkettőt képes lesz olvasni, illetve egyes esetekben írni is. A d4995t, m9000z és m9000t típusjelzéssel ellátott Pavilion média centereknél a gyártónak köszönhetően két HD-ready optikai meghajtóból választhatunk majd. Az egyik, vagyis az olcsóbbik egység képes lesz a Blu-ray lemezek olvasására és írására egyaránt, a HD-DVD lemezeket viszont csak olvasni fogja. A drágábbik meghajtó már minden optikai adathordozót képes lesz írni és olvasni: a HD-DVD, a Blu-ray, a CD és a DVD lemezek nem jelentenek majd problémát.

HP Pavilion d4995t
HP Pavilion m9000z
A HP optikai meghajtóinál már megszokhattuk a LightScribe technológia jelenlétét, természetesen az új meghajtók is fel lesznek vértezve ezzel a technológiával. A gyártó új opcióinak ára konfigurációtól függ majd, nagy általánosságban elmondható, hogy az alap optikai meghajtó, amelyik írja és olvassa a Blu-ray lemezeket, illetve olvassa a HD-DVD korongokat, az 250 dollár plusz költséget jelent majd, a minden optikai adathordozót írni- és olvasni képes egység 400 dollárral emeli majd meg a konfiguráció árát.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.08. 17:46
vissza a hírhez

A HP minden különösebb hírverés nélkül frissítette Pavilion média center konfigurációit, így egyes gépeknél lehetőségünk lesz HD-DVD és Blu-ray lemezek olvasására, extrémebb ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!