iPon Hírek

HP, Gigabyte és Lenovo üzleti noteszgépek

Dátum | 2011. 04. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A HP, a Gigabyte és a Lenovo kínálatában egyaránt megjelent egy-egy új, üzleti felhasználóknak szánt noteszgép, amelyeket az alábbi néhány soron keresztül mutatjuk be.

HP 3105m, Brazos alapokon

A HP ezúttal nem a Huron River platformot választotta legfrissebb üzleti noteszgépéhez, hanem az AMD brazos platformját, amely az Intel Atom processzorral ellátott konfigurációk konkurense. A 11,6 hüvelykes képátlójú BrightView kijelzővel érkező újdonság természetesen a Brazos platform legerősebb APU egységére, az AMD E-350-es modellre alapoz.


Az új üzleti noteszgép LED-es háttérvilágítással is ellátott LCD kijelzője 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Az AMD E-350-es APU egysége két darab x86-os processzormaggal érkezik, amelyek természetesen a Bobcat mikro-architektúra köré épülnek. A processzormagok mellett egy egycsatornás DDR3-as memóriavezérlő és egy DirectX 11-es támogatással ellátott Radeon HD 6310-es videó vezérlő is helyet kap az APU belsejében, így a HD vagy Full HD videók zökkenőmentes lejátszása sem akadály. Az új konfiguráció akár 8 GB-nyi rendszermemóriával és akár 320 GB-os merevlemezzel is érkezhet, utóbbi lehet 5400 RPM-es, illetve 7200 RPM-es példány is. A 3105m Gigabites Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, valamint Bluetooth 3.0-s adapterrel is rendelkezik, sőt, akár 3G támogatással és GPS vevővel is felruházható, amennyiben szükséges.

A termék beépített, VGA felbontású webkamerával, SD/MMC kártyaolvasóval és két darab beépített hangszóróval is rendelkezik. A termék energiaellátásáról egy hatcellás akkumulátor gondoskodik, amely egyetlen töltéssel akár kilenc és fél órán át is képes üzemeltetni a kis noteszgépet.

A HP 3105m egy év garanciával érkezik és Windows 7, illetve FreeDos operációs rendszert tartalmazó változatban egyaránt elérhető lesz. Az újdonság alapára 459 dollár.

Huron River platformra alapoz a Gigabyte üzleti notesze

A HP mellett a Gigabyte is új üzleti noteszgéppel jelentkezik, ám ez a termék már nem a Brazos platformra, hanem az Intel Huron River platformjára alapoz. A 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkező újdonság GS-AH6G3N típusjelzéssel bír.


A 338 x 235 x 26,9 mm-es mérettel, valamint 2 Kg-os súllyal rendelkező újdonság esetében a 14 colos kijelző LED-es háttérvilágítással és 1366 x 768 pixeles natív felbontással bír. A konfiguráció választásunktól függően Core i3-as, Core i5-ös vagy Core i7-es processzorral lesz elérhető, rendszermemóriából pedig maximum 8 GB-nyit tartalmazhat. Az adatok tárolásáról akár egy 750 GB-os merevlemez is gondoskodhat, a videó vezérlő szerepét viszont csak az adott processzorba integrált második generációs Intel HD Graphics töltheti be. A konfiguráció opcióként DVD-íróval is kérhető, de ha nincs szükségünk optikai meghajtóra, akkor az egység számára fenntartott bővítőhelyre második merevlemezt, vagy akár SSD meghajtót is pakolhatunk. Sőt, utóbbi bővítőhely akár még egy háromcellás akkumulátor fogadására is alkalmas, amellyel az újdonság üzemideje egyetlen akkumulátortöltéssel hét óráról 10 órára tolható ki.


Az új noteszgép rendelkezik Gigabites Ethernet porttal, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel és Bluetooth 3.0-s adapterrel is. A tartozékok között találunk még három az egyben memóriakártya-olvasót, ujjlenyomat-leolvasót, 1,3 megapixeles felbontású webkamerát, valamint két USB 3.0-s portot és egy HDMI videó kimenetet is. A megfelelő hangzásról két beépített, egyenként 1,5 wattos terhelhetőségű hangszóró gondoskodik.

A Gigabyte az új üzleti noteszgéphez dokkolót is kínál, amely D-Sub és DVI porttal, valamint további két USB 2.0-s és két USB 3.0-s porttal áll a felhasználók rendelkezésére. Természetesen a dokkoló nem része az alapcsomagnak. A GA-AH6G3N hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, de az egyelőre nem tudható, hogy milyen alapáron lehet majd megvásárolni.

Érkezik a Lenovo Essential B470 is


A Lenovo új, üzleti felhasználóknak szánt noteszgépe a költséghatékony üzleti notebookot kereső vásárlókat veszi célba. Az újdonság - amely egyébként az Essential B470-es típusjelzést kapta - 14 hüvelykes képátlójú, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzőt tartalmaz és nem túl meglepő módon az Intel Huron River mobil platformja köré épül.


A 2,2 Kg-os gép AccuType billentyűzettel érkezik és 2,1 GHz-es Core i3-2310M vagy 2,3 GHz-es Core i5-2410M típusú processzorral érhető el. Rendszermemóriából maximum 8 GB-nyi DDR3-as So-DIMM modul helyezhető el a termékben, az adatok tárolásáról pedig akár 1 TB-os merevlemez is gondoskodhat. Utóbbi választásunktól függően 5400 RPM-es vagy akár 7200 RPM-es egység is lehet. A videó vezérlő szerepét nyugodtan rábízhatjuk a processzorban elhelyezett második generációs Intel HD Graphics IGP-re, de ha ennél valamivel többre vágyunk, akkor kérhetünk GeForce 410M videokártyát is, amely 1 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik.


A konfiguráció optikai meghajtó tekintetében Super Multi DVD íróval, vagy Blu-ray kombó meghajtóval szerelhető
fel. A termék 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, 0,3 megapixeles beépített webkamerával, valamint hat az egyben memóriakártya-olvasóval, ujjlenyomat-leolvasóval és két darab, egyenként 1,5 wattos terhelhetőségű beépített hangszóróval kerül forgalomba. Opcióként természetesen Bluetooth adaptert is kérhetünk a termékbe. Az újdonság esetében a tápellátásról egy hatcellás akkumulátor gondoskodik, amely egyetlen akkumulátortöltés hatására nagyjából három órán át képes üzemeltetni a rendszert.


Az Essential B470 előtelepített, 64-bites  Windows 7 Home Premium vagy Professional operációs rendszerrel kérhető. Az új noteszgép már megtalálható a Lenovo webáruházában, ahol 599 dolláros alapáron lehet hozzájutni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Cukrosbacs...
2011.04.29. 16:33
Igazán leszokhatnának már a gyártók arról hogy lefeljetik a numerikus gombokat a billentyűzet soráról ekkora felbontásnál. (tisztelet a kivételnek)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!