iPon Hírek

HP: ingyenes frissítés Vista-ról Windows 7-re

Dátum | 2009. 06. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Hewlett-Packard egy új akciót indít mától, amelynek keretein belül az elkövetkező hónapok folyamán ingyenes Windows 7-re történő frissítési lehetőséget nyújt minden üzleti- és átlagfelhasználóknak szánt számítógép konfigurációjához. A vállalat a hírek szerint az akciót ezúttal hatékonyabban szervezte meg, mint a 2006 végi Windows Vista upgrade programot.
 

A Windows 7 árazásáról a tegnapi nap folyamán jelentek meg hivatalos hírek: a Microsoft különböző akciókkal, illetve kedvezményekkel is próbál kedveskedni a Windows Vista-ról Windows 7-re váltó felhasználóknak. A HP is beszáll a Windows 7 népszerűsítésébe és idén június 26-a és október 22-e között minden konfigurációja esetében felkínálja a Windows 7-re történő ingyenes frissítés lehetőségét. A vállalat az akció keretein belül két telepítő lemezt mellékel majd a konfigurációkhoz: az egyik lemezen a Windows 7 frissítés foglal helyet, míg a másikon a különböző driverek, illetve néhány alkalmazás lesz jelen.

Az akció a HP és a Microsoft között zajló eredményes partnerkapcsolat része, amelynek keretein belül a két vállalat együttműködik a Windows 7 fejlesztésében és terjesztésében is. A Microsoft a Windows 7 esetében úgy tűnik, hogy sokkal nagyobb figyelmet fordít az egyes gyártókkal való együttműködésre, mint a Windows Vista esetében tette: a cégnél tényleg odafigyelnek rá, hogy a szoftvert valóban el tudják adni a vásárlóknak. A Vista esetében ez nem sikerült maradéktalanul, ugyanis a kezdeti időszakban rendkívül negatív vélemények alakultak ki az emberekben az új operációsrendszerrel kapcsolatban.

A HP ingyenes, Windows 7-re történő frissítési lehetőséget kínáló akciója valószínűleg nem lesz egyedülálló a piacon, de hogy mit hoz a jövő, az még egyelőre rejtély (különböző upgrade csomagok már lesznek szeptembertől, de ezek gyártónként változhatnak majd)..

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. pluto
2009.06.26. 19:05
VISSZA A HIRHEZ

Igazából már SP2-es Vistát nem igen éri meg frissíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. alien24
2009.06.26. 23:45
pedig kategoriakkal gyorsabb lesz a gep win7-tol (vista sp2 utan)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2009.06.27. 10:18
Dehogy lesz. A béták még egész jól repesztettek, de ahogy jöttek az újabb és újabb buildek, úgy lett egyre lassúbb. Szerintem tökugyanolyan lesz a végére, mint a Pista.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2009.06.27. 13:22
alien24: Akinek egy bejáratott Vista-ja van, annak tök felesleges lesz váltani Seven-re. Semmivel nem gyorsabb, játék tesztek alatt is Radeonok esetében gyorsabb, mert már a Seven-re koncentrál az AMD driverfejlesztő gárdája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. k.krisz03
2009.06.28. 07:44
Hello! Egy gyors kérdés: hogyan lehet igénybe venni ezt az akciót?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!