iPon Hírek

HP: kényes fájlok törlése lopott laptopról

Dátum | 2009. 06. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A HP elérhetővé tette legfrissebb szolgáltatását, amelyet főként az üzleti élet szereplőinek kínál. A gyártó által kínált nyomonkövető és helyreállító szolgáltatás a mobil számítógépek piacán nyújt lehetőséget arra, hogy a cégek a lopott noteszgépek nyomára akadjanak, és ha szükséges, akkor a rajtuk tárolt fontos adatokat távolról törölhessék.

A HP az előfizetéses szolgáltatást elsőként az Egyesült Királyságban vezeti be, a technológia a Computrace technológiára alapul, amelyet az Absolute Software fejlesztett ki. Az alapötlet az, hogy a szoftver egy, a noteszgépre telepített kliensprogram segítségével végzi el a szükséges feladatokat, azaz segít a lopott vagy elvesztett notebook helyének meghatározásában, ha az adott noteszgép felcsatlakozik az internetre.

Az egyszerű, ám de rendkívül hatékony ötleten alapuló megoldásnak köszönhetően, ha egy noteszgép, amelyen a Tracking and Recovery szolgáltatás működik, véletlenül elveszik, vagy ellopják, akkor a tulajdonosa bejelentkezhet a webes alapú Costumer Centre-be (Felhasználói Központ), ahol jelentheti a lopás tényét, és mellékelheti az ügyben tett rendőrségi feljelentés dokumentumait is. Ezek után egy csapat kezd el dolgozni az ügyön annak érdekében, hogy az elvesztett noteszgépet megtalálják.

A legjelentősebb része a szolgáltatásnak az, hogy a felhasználók kiadhatnak egy „wipe”, azaz törlés parancsot, amelyet a rendszer a noteszgép következő feljelentkezésekor érvényesít. A személyes adatok törlésének sikerességéről egy log fájl segítségével lehet meggyőződni, ez a jelentés szintén az on-line kezelőfelületen keresztül ellenőrizhető.

A Computrace kliensprogram eltávolítása a HP szerint rendkívül nehéz már csak azért is, mert a szoftver önjavító képességgel is bír, azaz ha megpróbálják eltávolítani, azonnal visszaállítja magát. A gyártó a felhasználók már meglévő HP/Compaq noteszgépeihez is kínálja majd az új szolgáltatást, amely a jövőben megjelenő egyes HP notebookokon már előtelepítve is jelen lesz, így használatához csak regisztrálni kell, illetve az aktivációt kell elvégezni. A szolgáltatás éves szinten 24 angol fontba, azaz átszámítva kevesebb, mint 10 000 forintba kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. PainKiller
2009.06.05. 13:36
VISSZA A HIRHEZ

Cöhhh, ebben mi a nagy szám? Szoftveresen van csak jelen a védelem.
C:>format c: És volt, nincs védelem, ha meg az adatok kellenének akkor vinyó ki és be egy asztali gépbe. Ezzel akarják megfogni az adat tolvajokat? Ez csak lehúzás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prohlep
2009.06.05. 15:54
Felhasználóbarát és szolgáltatáscentrikus szoftveripar számos esetben a hozzá nem értő és emiatt kiszolgáltatott felhasználók kiszolgálására és hiányos ismereteik kihasználására építi az extra profitját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bszoke88
2009.06.05. 16:35
ennél szebben nem is mondhattad volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. willy16
2009.06.05. 21:00
aki laptopot lop formattal vagy low level formattal kezd ha van egy kis esze!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rieper
2009.06.06. 14:54
Szerintetek a tolvaj aki nonszensz árakért adja el a lopott cuccait foglalkozik ilyenekkel?

Apropó nem vettétek észre a lényeget!!! Kényes adatok törlésének lehetősége a lényeges, nem a laptop újra megtalálása.
Ha formázik, eltűnik minden, nincs gond. Ha nem formáz akkor van gond ekkor kell a távoli törlés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!