iPon Hírek

HP logóval ellátott pendrive-ot gyárt a PNY

Dátum | 2015. 05. 06.
Szerző | gabi123
Csoport | ADATTÁROLÁS

A videokártyáiról, memóriáiról és adattároló megoldásairól ismertté vált PNY egy HP x715w névre keresztelt USB 3.0-s pendrive-ot jelentett be, mely a SuperSpeed csatolóval felvértezve alkalmas nagy adatmennyiség kellő sebességű mozgatására, legyen szó képekről, dokumentumokról vagy HD tartalomról.
A x715w egyik különlegessége a speciális fém burkolat, amely por- és ütésálló. A másik, hogy a kiváló minőségben megmunkált felületen egy mart HP emblémát találunk. Hogy milyen megfontolásból esett a választás pont a HP logóra, arról nincs bővebb információnk, de a közlemény megemlíti, hogy ez az azonosító jegy segít megkülönböztetni az eredeti PNY termékeket az olcsó hamisítványoktól, hiszen a speciális megmunkálás miatt ezeket egyelőre a másolatokon nem tudják elhelyezni, vagy ha mégis, legalább nem ilyen formában.
Tehát a HP márkát öregbítő, de amúgy PNY gyártmányú pendrive-ok megjelenésünkben mindenképpen érdekesek, ugyanakkor a 4,5 mm × 12 mm × 30,1 mm-es méretük és az 5,3 grammos tömegük is rendben van. A praktikus, kupak nélküli kialakítás megkímél a felesleges mozdulatoktól és a kupak elhagyásától, a gyárilag kialakított füllel pedig hátizsákra, pénztárcára vagy kulcstartóra is felfűzhetjük. A fület egyébként egy további kis extra, egy ugyancsak HP logót formáló érmécske díszíti.
Az USB kulcsok természetesen plug-and-play módon működnek, használatukhoz nem szükségeltetik driver, ami egy pendrive kapcsán jogos elvárás. A HP x715w specifikáció szerint Windows 2000/ XP / Vista, Windows 7, 8, Mac OS: 10.3 (vagy újabb) operációs rendszerekkel működik együtt, de vélhetően a Linuxoknak sem jelent problémát a kezelése. A x715w meghajtók kapacitása 8 GB-tól indul és 64 GB-ban maximalizálódik, bár utóbbit a PNY a saját specifikációs táblázatából kifelejtette. A gyártó 2 év garanciát vállal a termékeire, ami nem egy kiemelkedő paraméter ebben a szegmensben.
A gyártó specifikációs táblázata kissé hiányos
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem ez az első PNY pendrive, amely HP logóval kelleti magát a vásárlók irányába, régi partner már a két vállalat, a PNY HP családja már kilenc tagot számlál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!