iPon Hírek

HP netbookok háromféle Windows 7-tel

Dátum | 2009. 02. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Microsoft szakemberei szerint a vállalat soron következő operációsrendszere, azaza a Windows 7 megfelelően rugalmas és gyors lesz ahhoz, hogy azt akár netbookok esetében is használhassák majd a PC gyártó vállalatok és a felhasználók. Hogy a PC készítőket érdekli-e a Windows? Igen, legalábbis a HP-t egészen biztosan. A legfrissebb hírek szerint a világ legnagyobb PC gyártója legalább háromféle Windows 7 verziót kínál majd a jövőben megjelenő Mini netbookjaihoz.

A HP illetékesei jelenleg úgy tervezik, hogy a vállalat a Starter, Home Premium és a Professional kiadásokat fogják alkalmazni, de a kör még bővülhet a jövőben. A Starter változatból tulajdonképpen az összes többi kiadás funkciói hiányoznak, a szoftverben nincs Aero grafikus felhasználói felület, valamint a multitasking funkció is csak 3 alkalmazás egyidejű futtatását teszi lehetővé.

A mini 2140 már most is többféle operációsrendszerrel működik együtt.
A vállalat egyik munkatársa, Kyle Thornton szerint a Mini netbookok esetében nem lesz baj a több funkciót kínáló Windows 7 változatokkal sem. A cég jelenleg is teszteli a Windows 7 Ultimate béta változatát, amely a beszámolók szerint meglepően jól fut a pici gépeken még akkor is, ha az Aero be van kapcsolva.

Igazság szerint a HP sokkal "bevállalósabb" ilyen téren, mint a versenytársai, ugyanis a cég kínálatában jelenleg is elérhető a főként cégek számára készített Mini 2140-es sorozat akár Windows Vista Business, vagy Windows XP Professional operációsrendszerrel, ez pedig a konkurencia termékeire nem igazán mondható el. A Microsoft illetékesei egyébként úgy becsülik, hogy a netbookok többségét Windows 7 Premium operációsrendszerrel hozzák majd forgalomba a különböző vállalatok. Hogy ez valóban így lesz-e, az pár hónap múlva kiderül. Az érdeklődők egyik korábbi hírünkben már beszámoltunk a Windows 7 különböző verzióiról, illetve az általuk kínált szolgáltatások listájáról is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások