iPon Hírek

HSDPA modemet kap több Acer tábla

Dátum | 2013. 05. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Acer idén sorra jelenti be az új konfigurációkat, melyek egy tavaly hozott stratégiai döntésnek megfelelően alacsony költségvetéssel és végfelhasználói árazással kerülnek kereskedelmi forgalomba. Ennek persze megvan az a negatívuma, hogy spórolni kell valahol. Az egyik pont, amin az Acer - és általában az összes gyártó - komoly összeget tud megtakarítani, az a kapcsolati lehetőségek tárháza, pedig a 3G-t általában örömmel fogadnák a vásárlók. Most úgy fest, hogy ezt az Acer is felismerte.
Acer Iconia A1
Az Acer idei apróságai ennek megfelelően utólag meg fogják kapni a mobil kommunikációs modemet, hogy a lehető legtöbb igénynek meg tudjanak felelni szükség esetén. Az új változatok az idei kettőst, az Iconia A1-et és az Iconia B1-et fogják alapul venni, így ezekből a kizárólag Wi-Fi képes változat mellett, hamarosan megjelennek a 3G-vel megtoldott modellek is. Az Iconia A1 négy 1,2 GHz-es Cortex-A7 magot felvonultató lapkát tartalmaz, melynek 1 GB-nyi rendszermemória segíti a munkáját. A 7,9 hüvelykes, 1024 x 768 képpontos felbontású panellel ellátott masina eddig két verzióban volt elérhető a háttértár kapacitása szerint: hazavihettük 8, illetve 16 GB-tal. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a HSDPA modem mind a két konfigurációval elérhető lesz-e. A dupla kamerás, alapfelszereltségű A1 234 dollárt kóstál, a 3G bevetését követően pedig 326 dollárt fognak érte kérni - nem lesz tehát olcsó a bővítés.
Acer Iconia B1
Ennél sokkal jobb a helyzet, ha az Iconia B1-re tekintünk. A 7 colos modell, mely hardveresen éppen a felét teszi ki az A1-nek (két mag 1,2 GHz-en, 512 MB RAM-mal társítva), alig lesz drágább a 3G-vel való felvértezést követően. Eredetileg 170 dolláros áron került a boltokba az Android 4.1-et futtató, WLAN képes kivitel, míg a HSDPA modemmel megtoldott variánsért cserébe 205 dollár körüli összeget fognak kérni. Arról egyelőre nem esett szó, hogy a jobb hálózati lehetőségeket kínáló eszközök mikor kerülhetnek a boltok polcaira.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. jozsefm
2013.05.07. 10:02
Nagyon nyomul az Acer!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. madcaptain
2013.05.08. 18:29
csak így tovább
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!