iPon Hírek

HTC Desire 820s – 64 bittel, de már a MediaTektől

Dátum | 2014. 11. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Elég ritkán fordul elő, hogy egy telefon két különböző gyártó chipjével is elérhetővé válik. Általában a Samsung felsőkategóriás eszközeinél hallhatunk ilyesmit, most azonban a HTC egyik újdonságáról, a 64 bites Desire 820s-ről derült ki, hogy többféle belsővel is kapható lesz.
A Qualcomm Snapdragon 615 besorolású chipjét a tervezők egy MediaTek MT6752-re cserélték le. Ez a lapka már nyolc egyenrangú Cortex-A53 processzormagot vonultat fel 1,7 GHz-es órajellel párosulva, a grafikus feladatokért pedig egy szintén ARM által fejlesztett Mali-T760 MP2 felel benne. Itt kvázi a nagy népszerűségnek örvendő MT6592 64 bites reinkarnációjáról van szó. A Qualcomm és a MediaTek összehasonlításában a nyers erő tekintetében egyértelműen a MediaTek irányába billen a mérleg nyelve, hiszen az S615 „mindössze” négy-négy 1 és 1,5 GHz-es Cortex-A53 magot foglalkoztat big.LITTLE felállásban. A SoC cseréjét leszámítva egyébként minden maradt a régiben, tehát valóban csak az eltérő központi chip különbözteti meg egymástól a sima és az „s” betűvel fémjelzett készüléket.
A felső-középkategóriában rajthoz álló Desire 820s ennek megfelelően egy 5,5 hüvelykes megjelenítővel dolgozik, aminek 1280 x 720 képpontos felbontása van. Az okostelefon előlapját alul és felül is egy-egy jó minőségben megszólaló hangszóró keretezi, amelyek remek hangzásvilágot nyújtanak a HTC jól bevált BoomSound eljárásával. Az IPS technológiás megjelenítő fölé egy önarcképfotózásra (szelfi) tökéletesen megfelelő 8 megapixeles kamera került, mellyel HD videóhívásokat lehet majd folytatni – ami azért szintén nem elhanyagolható. A főkamera szokás szerint ezt is túlszárnyalja, hiszen ez az egység már 13 MPixeles fényképek készítését teszi lehetővé a felhasználók számára. Ehhez ráadásul egy LED-es villanó is társul, így rosszabb fényviszonyok mellett is használható marad, és a lencserendszer F/2.2-es apertúrájának köszönhetően még ilyenkor is jó lesz a zárideje.
A kapcsolati képességei között van 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul, és A-GPS vevő, illetve egy 4G LTE hálózati modem, ami 150 Mbps-os letöltési sebesség elérését teszi lehetővé. A rendszernek 2 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ami szinte már mindenre elegendő a hétköznapos használat során. A tárhely 16 GB-os méretet öltött, ráadásul még bővíteni is lehet, így egy microSD-vel könnyedén fentebb tornászható a kapacitása, ha szűkösre fordulna a helyzet. A Desire 820s-en az Android 4.4 KitKat fut alapból, viszont szinte biztosra vehető, hogy meg fogja kapni idővel a Lollipopot (5.0) frissítés formájában, ez ugyanis elengedhetetlen a 64 bit kihasználásához. A 7,7 milliméter vastag masina 155 grammos tömeggel büszkélkedhet. A hátlapja mögött egy beépített, 2600 mAh-s lítium-polimer akkumulátor foglal helyet. Változatos színkombinációkban lesz megvásárolható az eszköz, a különböző Dot View tokokkal pedig még tovább fokozható a színessége.
A HTC Desire 820s megjelenéséről egyelőre hivatalosan semmit nem árult el a gyártó. A készülék várhatóan még idén kereskedelmi forgalomba fog kerülni, és olyan régiókban lesz megvásárolható – jellemzően ázsiai országokra kell itt gondolni –, ahova a Desire 820 nem feltétlenül jut el. Az ára egyelőre még kérdéses.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!