iPon Hírek

HTC: Jó a PureView, de az ImageSense is

Dátum | 2012. 03. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A három betűs gyártó így reagált a Nokia csodatelefonjára, ami elképesztő képfelbontásával és Xenon vakujával villantott nagyot a Mobile World Congressen. A HTC elmondta, hogy a Nokia érdeme tagadhatatlan, de nincsenek egyedül a jó fotós telefonok piacán.

a képek nagyíthatóak
A taiwani vállalat ezel a kijelentéssel valószínűleg az általuk alkalmazott ImageSense-re kívánja terelni a figyelmet, a PureView nagy hírverését meglovagolva. Ráadásué úgy tűnik, hogy ez be is jött a gyártónak, mivel minden híroldalon felbukkantak az ImageSense képességei és első mintafotói. Ezt a technológiát használja majd fel a HTC One X, a HTC One S és vélhetően a One XL is, de a One V sajnos már nélkülözi majd. Az ImageSense pont abban emelkedik ki, amiben a Nokia kevésbé jeleskedik, így nem volt nehéz fogást találni a PureViewon. A készülékek az akciófotók sztárjai lehetnek, mivel alacsony záridővel is képesek dolgozni, valamint a gyenge fényviszonyok mellett is jobb képeket tudunk készíteni a magasabb fénybeengedésnek hála. Az új HTC-k másik előnye a fotózás gyorsassága lesz, a nyitóképtől a kész fényképig 0,7 másodperc telik el, ami elképesztő sebesség egy mobiltelefonnál, az autófókusz pedig mindössze 0,2 másodpercet igényel majd.


A nagy szavakon túl néhány mintaképet is kaptunk, ezeknek az elemezgetésébe kár lenne belekezdeni, mivel már az EXIF információkat sem tartalmazzák, ezek hiányában pedig teljesen ismeretlenek a körülmények, az is lehet, hogy utólagos javításokon estek át, ráadásul nem is az eredeti méretben kaptuk meg őket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. TheRealTsL
2012.03.06. 10:45
Igen, igen, igen. Mikor ezeket a "tökéletes" képeket nézem mindig szó nélkül elhiszem, hogy ezek ténylegesen azzal a készülékkel készültek, amit reklámoznak vele... Vagy nem. Aztán a szerencsétlen átvert vásárló nyugdíjas lesz, mire belátja, hogy valami okból kifolyólag megismételhetetlenek ezek a valós készülékkel... -_-'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bodomehesz...
2012.03.06. 10:58
Lassan eljutnak egy olcsóbb kompakt fényképező szintjére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2012.03.06. 12:09
bodomeheszet - a tesco gazdaságos 5mp-s fényképező jobb képet készít mint az a nokia 808. Amúgy van egy hiba a szövegben. "Ráadásué"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gioka26
2012.03.06. 14:14
Ezeke a HTC képek nem győztek meg Sztem akkor is NOKIA
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Seaky
2012.03.06. 16:05
Ezek a képek lehet hogy azzal készültek de a felbontás kicsinyítve van így a problémák eltusolhatóak. Ja és még valami, olyan kontrasztos színdús mindegyik kép hogy ez valós életben nincs tehát ide a bökőt hogy a PhotoShop nagyon is közeli viszonyban vannak a képekkel (vagy valami képszerkesztő szoft). Úgy hogy egy szép nagy marketinges parasztvakításnak vagyunk szemtanúi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!