iPon Hírek

HTC Ville, Android 4.0-ra hangolva

Dátum | 2011. 11. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC mostanában egyre többször kerül hírbe a legfrissebb Android verzióval, most megint egy kiszivárgott készülékkel ismerkedhetünk meg részletesebben.

A HTC Ville lehetséges specifikációit ezúttal a Boy Genius Report hírszerzői szellőztették meg. Az már a puszta külseje alapján kiderül, hogy bizony a legfrissebb, 4.0-s verzió fog szolgálatot teljesíteni az Android családfájából a gépen, mivel a taiwani gyártó készülékén egy darab gombot nem látni. Ez csak a 4.0-s Android mellett fordulhat elő, mivel itt a kezelőfelület része lesz a navigációs gomb, valamint akkor innentől biztosan megszűnik a három előírt billentyű is.


A kijelző egy 4,3 colos Super AMOLED darab, qHD felbontással (960*540), ami már talán annyira nem kiemelkedő. A készülék lelke egy Snapdragon S4 SoC, ami 1,5 GHz-en üzemel, és két maggal rendelkezik, ennek megfelelően bizony nem kis teljesítmény birtokában van az eszköz, mivel a Series 4 termékcsalád tagjai már a Krait névre hallgató, Qualcomm által áttervezett ARMv7-es magokra építenek. Ezek lesznek az első 28 nm-es gyártástechnológiát alkalmazó lapkakészletek, sőt még a grafikus képességeik is komolyabbak lesznek a jelenleginél, mivel itt már az Adreno 225 lesz bevetve.

A kamera 8 megapixeles képek rögzítésére lesz képes, továbbá a FullHD tartalmak felvételének képessége sem kérdéses ilyen lapka mellett. Az energiaellátásról egy 1650 mAh-s akkumulátor gondoskodik. A megjelenéskor valószínűleg legfeljebb HSPA+ átvitelre lesz lehetőség. Az NFC chip kimaradására olyan magyarázatot kapunk, ami nem igazán tiszta; a mérnökök szerint a fém hátlap miatt probléma lenne a működésével, viszont már van a piacon ilyen készülék a Nokia 701 személyében.

Az eszköz mindössze 8 milliméter vastag lesz, vagyis inkább vékony, hiszen ennél csak a Motorola Droid RAZR lakik karcsúbb házban. A készülék megjelenésére a következő év áprilisában kerülhet sor. A telefonon már a HTC saját tervezésű felhasználói felületének Android 4.0-ra szabott változatával, a Sense UI 4.0-val kerülhet forgalomba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tnm
2011.11.14. 12:33
Kár, NFC nélkül nálam felejtős. De az jó előjel, hogy újra van Amoled HTC-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Supra
2011.11.14. 13:35
Nagy kitolás ez az AMOLED :-) Egyszer vesz egy ilyet az ember, utána már nem is olvassa végig a hírt, ha nem ilyen van benne :-)

Ez is szép darab, kérdés, hogy a sok új közzül melyik lesz akcióban szolgáltatónál, mert így egyben a 200 körüli ár sokaknak húzós...

Viszont nem tudom, mennyire jó 5let megszüntetni a gombokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!