iPon Hírek

Huawei: Április elején érkezik a P9

Dátum | 2016. 03. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Egy ideje már számítani lehetett arra, hogy a Huawei hamarosan nagyszabású rendezvényt fog tartani Európában, melynek keretében a vállalat legfrissebb sikervárományosa kerülhet reflektorfénybe. Most pedig már azt is tudjuk, hogy mikor és hol kerülhet bemutatásra a várva várt masina.
A P9-ről és annak megjelenéséről van szó, ami most már biztos, hogy április hatodikán esedékes. A Huawei P termékcsaládjának legfrissebb tagja Londonban kerül majd a kamerák kereszttüzébe. Az esemény szlogenje így hangzik: „Change the way you see the world.”, ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „Változtasd meg a módját annak, ahogy a világra tekintesz.”. A sajtó munkatársainak kiküldött meghívókon a #OO hashtag szerepel, ami a jelmondattal együtt már egyértelmű utalás arra, hogy a P9 okostelefon kettős főkamerának ad majd otthont. És, ha ez nem lett volna még elég utalás, akkor mostanra egyértelműsítette a dolgot a Huawei egy egészen friss előzetes képpel, amelyen a P9 betűibe rajzolták bele a kettő lencsét.
A dupla kameráról egyelőre nem tudunk semmit. Pusztán a két kamerából nem tudunk arra pontosan következtetni, hogy vajon milyen célt is szolgál a másodlagos egység, ugyanis erre már többféle példát is láttunk a történelem során. Voltak olyan okostelefonok, ahol a másodlagos egység a mélységélességet hivatott erősíteni, akadt példa arra, hogy egyformák voltak a szomszédos képalkotók, és nagyobb felbontású fotók előállítására szolgáltak, az LG meg szélesebb látószöget nyújt a főkamera melletti egységgel, de elvileg akár az újrafókuszálásra is lehetőséget biztosíthat egy ilyen rendszer. Kíváncsian várjuk, hogy a Huawei a fentiek közül melyik opció miatt alkalmazza az extra kamerát, de persze az sem kizárt, hogy egy teljesen új ötlettel rukkol el. Ami a friss előzetes alapján biztosnak tűnik, hogy nem két egyforma kameráról lesz szó, így egy lehetőséget kizárhatunk. A közelgő okostelefonról egyre több információ lát napvilágot, lássuk hát, hogy mire számíthatnak az érdeklődők. Az első és legfontosabb dolog, hogy a P9 talán nem is magában érkezik azon a bizonyos április 6-i napon, hanem a P9 Lite és a P9 Max kíséretében. A P9 a kiszivárgott adatok alapján 5,2 hüvelykes, Full HD megjelenítővel lesz ellátva, ami folyamatosan aktív lehet, felette pedig egy 5 megapixeles előlapi kamera helyezkedhet el. A másodlagos képalkotó mellett egy 12 MPixeles főkamerának ad majd otthont a készülék, ami OIS (optikai képstabilizátor) és lézeres AF kíséretében érkezik. A fém burkolat alatt a Kirin 950 központi chip lapul majd 3 GB-nyi memória társaságában, a háttértár pedig 32 GB-os kapacitással szolgálhat. Az operációs rendszer szerepét az Android 6.0 fogja betölteni az Emotion UI grafikus felülettel megtoldva. A pengevékony, 6,4 milliméteres gép egy 3000 mAh-s akkumulátorból nyerheti az energiát, ami meglehetősen szép üzemidőre enged következtetni. Az ára 500 dollár körül alakulhat.
Állítólag a Huawei P9 szerepel a képen.
A P9 Max sok ponton egyezhet majd meg a P9-cel, azonban egy nagyobb, 6,2 colos, Quad HD kijelzővel indulhat bevetésre, amit egy felpörgetett Kirin 955 chip fog kiszolgálni. Ennél a mobilnál a rendszermemória és a háttértár már 4, illetve 64 GB lehet. Az árcéduláján pedig kb. 700 dolláros összeg szerepelhet. A P9 Lite pedig kisebb és gyengébb, ezzel együtt pedig olcsóbb lesz a P9-nél. A Lite kivitel már „csak” egy 5 hüvelykes, 1080p-s panellel karöltve kerül bevetésre. A belbecs szerepét a Snapdragon 650 töltheti be 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel. Érdekes módon a kamerarendszere az eddigi információink alapján ennek is ugyanaz lehet, mint a P9-nek, szóval a fotózással brillírozhat a középmezőnyben. A szerényebb konfigot egy 2500 mAh-s lítium-polimer akkura bízhatja a Huawei, az ára pedig 300 dollár körül alakulhat. A Huawei számára most minden eddiginél fontosabb az, hogy sikeres okostelefonokat tegyen le az asztalra (a P család az eddigi legsikeresebb szériája a gyártónak), ugyanis a vállalat oszlopos tagja lett a piacvezetőknek. Az Apple és a Samsung mögött már stabilan a harmadik helyen áll a kínai alakulat, és egészen komoly terveket sző. Nem titkolt célja a Huawei-nek, hogy nagyjából öt éven belül átvegyék a vezetést. Richard Yu a Digitimes beszámolója szerint azt nyilatkozta, hogy a következő 2-3 év az Apple üldözéséről és megelőzéséről fog szólni, a trónt pedig 2021-ben hódítaná meg a Samsungtól. Ahhoz, hogy ez sikerülhessen, bizony sok változásnak kell még beállnia, de a növekedés üteméből ítélve, nem teljesen alaptalanok a cégvezető ambíciói.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!