iPon Hírek

Huawei MediaPad 7 Youth: 7 colon 1080p

Dátum | 2013. 07. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei ismét be szeretné bizonyítani a rátermettségét, ennek eredményeként köszönthetjük most köreinkben a Youth névre keresztelt MediaPad készüléket. Ez a tablet szinte mindent magába foglal, amely a tökéletes 7 colos táblagép megtestesítéséhez szükséges lehet. Apróbb hiányosságokat persze nem kizárt, hogy felfedezhetünk, hisz még vannak homályos foltok a specifikációban, de amit eddig tudunk, az szép és jó.

Az újdonságuk egy nem akármilyen házban lakik: alumíniummal van dolgunk és unibody kialakítással dicsekedhet a készülék. Az eszköz a fizikai jellemzőit tekintve egyébként teljesen átlagos, 9,9 milliméter vastag és 350 grammot nyom. A Youth-nak a kijelzője az egyik legnagyobb előnye - az előlapot kitöltő panel 1920 x 1080 pixelt sűrít 7 hüvelykre, így közel 315 pixel szorong egyetlen colon. Persze a megjelenítő IPS technológiájú, tehát nem csak a sasszemek lehetnek elégedettek, a képminőségre sem lesz panasz. Az érintésérzékelés 10 pontban történik, így aztán minden ujjunkat munkára foghatjuk, bár kevés olyan applikáció létezik, ami ezt igényelné. A bekapcsolást követően az Android 4.1 tárul elénk. A Jelly Bean felület viszont csak nyomokban tartalmazza az eredeti ismertetőjegyeit, az Emotion UI felhasználói felület ugyanis egészen átszabja a Google mérnökei által rajzolt vonalakat. A belbecs tartalmát tekintve egyelőre nem sok mindent árult el a vállalat, mindössze annyi ismert, hogy egy kétmagos, 1,6 GHz-es órajelű chip lapul a szívében. Ezek alapján azonnal rávághatnánk, hogy a RockChip RK3066-tal lehet dolgunk, de nem, ugyanis azt is hozzátették, hogy 28 nm-es csíkszélességen készült a lapka. Ennek a kiléte tehát még egy ideig biztosan rejtve marad a nagyközönség előtt, épp ahogy a rendszermemória és a háttértár kapacitása. A kapcsolati lehetőségei kiemelkedően jók a gépnek, ugyanis a szokványos Bluetooth - WLAN páros mellett egy 21Mbps-os 3G HSDPA+ modem is feltűnik, melynek köszönhetően hanghívásokat bonyolíthatunk, valamint SMS-eket és MMS-eket is küldhetünk az ismerőseinknek. Az üzemidő is kellemesnek ígérkezik, ugyanis egy 4100 mAh-s lítium-polimer telep támogatását élvezhetjük, ami a fentiek tükrében 8 órányi folyamatos szórakozásra biztosan elegendő energiát nyújt. A Huawei MediaPad 7 Youth tervezett bevetési helyei között sorakozik hazánk is. Szeptembertől ugyanis Kínában, Oroszországban, a Csendes-óceáni térségben, a Közel-Keleten és Európában is a boltok polcaira kerülhet. A 250 eurós ajánlott fogyasztói árával pedig az Asus Fonepad legnagyobb vetélytársának ígérkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. HUFEUR
2013.07.17. 20:58
Nem hangzik rosszul, de ha a következő Nexus 7 tényleg csak a pletykált 230 dollár/euróba fog kerülni, akkor már megint csak azt lesz szabad megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Crime78
2013.09.23. 21:38
Arról nem is beszélve, hogy GSMarena szerint csak 1024x600-as a kijelző...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!